Concurs național de creație literară „Tinere condeie”

Standard

Concursul naţional de creaţie literară „Tinere condeie” este cuprins în Calendarul proiectelor de educație extrașcolară naționale și internaționale finanțate de Ministerului Educației – 2024 şi se desfăşoară pe baza regulamentului din 2012, aprobat cu nr. 33412/14.03.2012, precum și a precizărilor din adresa M.E. nr. 25771/DGIP/ 28.02.2023.

            Regulamentul poate fi consultat pe site-ul Ministerului Educației: https://www.edu.ro/regulamente_CPEEN_2024_finantare_ME

            Conform regulamentului concursul se desfășoară:

  1. Etapa locală – până pe data de 19 aprilie 2024 se selectează lucrările care vor participa la etapa județeană. Se califică maximum 10 elevi/unitate școlară pentru etapa județeană.
  2. Etapa județeană – se va desfășura la sediul I.S.J. Suceava – 24 aprilie 2024.
  3. Etapa națională – se desfășoară în perioada 15 mai  – 10 iunie 2024.

Pentru a se asigura o maximă obiectivitate a jurizării, se mențin regulile de secretizare din anii trecuți.

În conformitate cu adresa ME. nicio lucrare nu va fi semnată de autorul ei. Pe fiecare lucrare elevul autor își va trece doar un motto, la liberă alegere. Numele și prenumele autorului, unitatea școlară și numele și prenumele profesorului îndrumător se trec, împreună cu motto-ul, pe o foaie separată și vor fi introduse într-un plic sigilat A5. Fiecare plic A5 conține o listă cu titlurile lucrărilor respectivului elev, motto-ul său, numele si prenumele, clasa, școala, localitatea.

Creaţiile literare  și plicul cu motto-ul se trimit însoţite de adresă oficialădin parteaşcolii, până pe data de 23 aprilie 2024, la inspectorul şcolar pentru limba și literatura română, prof. Mihaela Acatrinei.

În adresă se precizează toate datele cuprinse în tabelul din googledocs.

Lucrările de la o unitate școlară se trimit într-un singur dosar cu șină şi nu vor fi puse în folii transparente, respectând precizările acestei adrese și regulamentul concursului. Lucrările care nu au toate informaţiile solicitate vor fi descalificate.

Tabelul google docs (trimis în școli) se completează până pe data de  23 aprilie 2024.

Inspector școlar,

Prof. Tatiana Vîntur

Lasă un comentariu