Global Money Week

Standard

Global Money Week (GMW – Săptămâna Mondială a Banilor) este o celebrare destinată conștientizării populației mondiale cu privire la piața financiară. Scopul său este de a învăța copiii și tinerii despre bani, instrumente financiare, economisire, planificare financiară, crearea de oportunități financiare pentru creșterea bunăstării, prin activități interactive și distractive. În fiecare an, comunități întregi construiesc acțiuni destinate educației financiare pentru a dezvolta politici de dezvoltare economice și a pune la dispoziția populației instrumente destinate remodelării financiare a viitorului.

In anul 2023 GMW se celebrează în săptămâna 20 – 26 martie 2023. Evenimentele pot fi organizate de școli, universități, instituții, autorități, asociații ale societății civile din întreaga lume.

Printre evenimentele organizate de ASF cu ocazia GMW 2023, se află și Clopoțelul sună la BVB! Aceasta esteo acțiune specifică educației financiare din mai multe țări. Deschiderea bursei din ziua respectivă de către ASF împreună cu un grup de copii sau tineri reprezintă un moment festiv, care contribuie la popularizarea bursei și a investițiilor în rândul tinerilor, ca parte a educației financiare. Acest eveniment a devenit unul tradițional în cadrul GMW, fiind al VIII-lea an în care vom derula această acțiune împreună cu BVB. De asemenea, acest tip de eveniment a fost derulat și în cadrul WIW (World Investor Week).

Având în vedere cele mai sus menționate, avem rugămintea de vă alătura acestei acțiuni prin participarea (online) a elevilor de clasa a X-a.

§  Data de desfășurare 20.03.2023

§  Intervalul orar de desfășurare a activității: 09:30 – 11:30

§  Evenimentul va fi susținut online pe platforma ZOOM.

§  Participanții se pot înscrie accesând  https://forms.gle/WtjdL7eHo8jZ1bRv7

Link-ul de conectare va fi transmis participanților, pe e-mail, în data de 17.03.2023.

Mesaj de la Autoritatea de Supraveghere Financiară

Tatiana Vîntur – IȘJ Suceava

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s