Film4Energy Challenge

Standard

Concurs de videoclipuri pe tema eficienței energetice

Considerați că generația tânără de azi poate aduce o schimbare pentru un viitor mai eficient din punct de vedere energetic? Școala dvs. promovează eficiența energetică, protejând astfel planeta?

Comisia Europeană lansează concursul „Film4Energy Challenge”. Ea invită școlile din întreaga Uniune Europeană (UE) să creeze un scurt material video despre importanța eficienței energetice și despre avantajele pe care economiile de energie le au pentru școală, comună sau oraș.

În ciuda vârstei, elevii știu deja multe despre eficiența energetică și despre utilizarea surselor de energie regenerabile. Tinerii au puterea de a inspira comunitățile din care fac parte să reducă consumul de energie și pot promova cu succes beneficiile ecologice și economice ale economisirii energiei în întreaga UE.

În ce constă acest concurs?

Elevii cu vârste între 12 și 15 ani din toate țările UE sunt invitați să creeze un videoclip despre cum pot economisi energie în viața de zi cu zi, învățându-și rudele, prietenii, vecinii și întreaga lume despre beneficiile eficienței energetice și încurajând utilizarea de alternative eficiente din punct de vedere energetic pentru încălzire, răcire, transport și alte activități de zi cu zi.

Videoclipurile vor avea un impact educativ pozitiv asupra elevilor, precum și asupra profesorilor și a familiilor acestora și asupra comunităților locale.

Cum se aplică?

Concursul se va desfășura în perioada 1 octombrie 2021-15 februarie 2022.

Formularul de candidaturăregulamentul concursului și termenii și condițiile sunt disponibile în toate limbile UE, cu excepția limbilor malteză și irlandeză.

Diseminați mesajul! Lucrați într-o școală sau în sectorul învățământului? Poate lucrați cu tineri sau vă implicați într-o comunitate locală?

Ajutați-ne să răspândim mesajul și convingeți școala (școlile) dvs. locală (locale) să participe la concursul „Film4Energy Challenge”. Pentru platformele de comunicare socială, utilizați hashtagul #Film4Energy

Materialele video realizate de școlile câștigătoare vor fi difuzate peste tot în Europa pe canalele oficiale ale Comisiei Europene. Cel mai bun material video va fi recompensat printr-o „zi a energiei”, care va fi organizată în școala respectivă.

Mai multe informații găsiți pe pagina web a competiției:

Film 4 Energy

Detalii și pe: https://www.ecorys.com/global/latest-news/european-commission-launching-film4energy-challenge

Succes!

Tatiana Vîntur

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s