Educație și inovare

Standard

Zilele trecute s-au anunțat câștigătorii ediției a IV-a a programului Digitaliada.

Digitaliada este un program de educație digitală ce încurajează folosirea la clasă a metodelor de lucru interactive și a conținutului digital educativ, pentru a crește performanțele școlare ale elevilor. Programul are două componente:

  • la nivel național – platforma www.digitaliada.ro, care conține materiale digitale educative validate de experți în educație
  • la nivel rural – proiectul Digitaliada în școli de la sate.

La categoria „Alte materiale educaționale”, premiul pentru învățământ gimnazial i-a revenit domnului profesor Florin Viu, profesor de chimie – biologie la Școala Gimnazială „Nicolae Stoleru” Baia, Școala Gimnazială nr.3 Baia, Școala Gimnazială „I. Lovinescu”, județul Suceava, pentru materialul Introducere în chimie – auxiliar didactic pentru clasa a VII-a.

Articolul Newsbucovina: https://www.newsbucovina.ro/social/280488/un-profesor-de-chimie-din-comuna-suceveana-baia-se-afla-printre-cei-zece-castigatori-ai-concursului-digitaliada?fbclid=IwAR1lMgX4uZEZecUalKbWSiJyORjaRBfrPax6hogISJZN8XDIpHi5D1cga2M

Vă recomand să accesați blog-ul documentat al domnului profesor https://lectiigimnaziubiologiechimie.wordpress.com/

Am preluat invitația de bun venit de pe blog-ul domnului profesor:

„Bine ai venit pe acest site, adresat în primul rând elevilor și colegilor care predau în ciclul gimnazial. Aici vei găsi materiale didactice utile pentru învățarea (dacă ești elev) sau predarea (dacă ești profesor), într-un mod cât mai ușor și mai plăcut a celor două discipline pe care le predau: chimia și biologia.

La secțiunea „Despre autor” vei afla date biografice și câteva repere din activitatea mea didactică.

La secțiunea „Lecții Biologie pe ramuri”, sunt postate materiale de botanică, zoologie și anatomie utilizate în trecut la clasele a V-a, a VI-a și a VII-a. O parte dintre ele se pot utiliza și acum ca suport pentru lecțiile de la clasele a VI-a și a VII-a.

La secțiunea „Lecții și schițe lecții Biologie”, sunt postate schițele în format PDF pentru toate lecțiile de clasa a V-a, a VI-a și a VII-a. Acestea acoperă toate conținuturile prevăzute de programa școlară nouă, aprobată prin O.M. 3393/28.02.2017. La clasa a V-a este disponibil și un suport ppsx în care sunt incluse toate lecțiile.

La secțiunea „Lecții și schițe lecții Chimie”, vei găsi la clasa a VII-a schițele PDF ale tuturor lecțiilor și un suport ppsx ce acoperă aproape toate conținuturile din programa școlară nouă (pentru a descărca acest material, utilizează link-ul de sub imagine). La clasa a VIII-a este disponibil auxiliarul în format powerpoint, realizat special pentru inspecțiile de la gradele didactice, dar și seria „Reacții chimice”, studiată în trecut la clasa a VII-a.

La secțiunea „Și altele…”  vei găsi jocuri pentru Android cu tematică de biologie și alte materiale folosite cu diverse ocazii (ore de dirigenție, serbări etc.). Pentru colegii profesori, sunt disponibile programele școlare și planificările anuale și semestriale utilizate în anul școlar curent.

Toate materialele pe care le vei găsi aici sunt de concepție proprie. Unele sunt mai noi, altele sunt ceva mai vechi, dar toate s-au bucurat de aprecierile elevilor mei, cei care au avut și au onoarea să se bucure primii de ele. Pe lângă aceste materiale deja publicate, pe viitor vor urma și altele noi. Dacă nu ai găsit ce căutai, te rog să revii sau te aștept cu sugestii. Iar dacă ți-a plăcut sau nu ceea ce ai găsit aici, te rog să lași un comentariu, cu rugămintea de a utiliza un limbaj civilizat. Cu mult drag, Autorul”

Felicitări, domnule profesor!

„Copiii sunt educați de faptele unui adult, nu de vorbele lui.” (Carl Jung)

Tatiana Vîntur – IȘJ Suceava

 

 

2 răspunsuri »

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s