Campania RESPECT – 2020

Standard

În perioada 27 – 31 ianuarie 2020 se va desfășura Săptămâna Județeană a Nonviolenței în mediul școlar – Campania R.E.S.P.E.C.T. Săptămâna include Ziua Internațională a Nonviolenței în Școli – 30 ianuarie 2020.

Afis Respect2Campania RESPECT a fost inițiată în 2015, de către Inspectoratul Școlar Județean Suceava, coordonator inspector școlar prof. Tatiana Vîntur, și reprezintă valorizarea rezultatelor proiectului strategic „Medierea conflictelor în mediul educațional, social și cultural”.

Campania RESPECT are scopul de a preveni agresivitatea și violența în mediul școlar prin exersarea comportamentelor și atitudinilor civilizate, în mediul școlar și în afara acestuia, astfel încât copiii/elevii să se manifeste cu responsabilitate, să fie capabili să-și gestioneze emoțiile, în deplină siguranță, printr-o atitudine tolerantă, preventivă, comunicând activ, asertiv și nonviolent.

Componentele campaniei sunt: Responsabilitate. Educație. Siguranță. Prevenție. Emoție. Comunicare. Toleranță.

Pe parcursul săptămânii nonviolenței se vor desfășura activități specifice care duc la realizarea scopului campaniei, pe componentele pe care unitățile școlare le consideră necesare pentru prevenirea agresivității și violenței în mediul școlar.

Diseminarea activităților se va face pe site-ul școlii, blogul școlii, mass media sau  pe blogul activității educative www.educatiafnonf.wordpress.com trimițând articolele dvs., însoțite de fotografii relevante, pe adresa de e-mail a inspectorul școlar pentru educație permanentă (tatianavintur@yahoo.com). Articolele de diseminare vor fi însoțite de afișul campaniei și vor cuprinde precizarea „Campania de prevenire a violenței RESPECT este inițiată de I.Ș.J. Suceava – educație permanentă și are scopul……(vezi informațiile de mai sus).

Campania de prevenire a violenței – R.E.S.P.E.C.T,. experiențe educaționale, ediția 2019: RESPECT_ISJSV_19

Coordonator, inspector școlar prof. Tatiana Vîntur

Lasă un comentariu