Provocările adolescenței

Standard

Consecventă efortului său continuu de stimulare a interesului pentru educarea și înțelegerea adolescenților, precum și demersurilor întreprinse pe linia promovării și creșterii vizibilității instituționale, în consonanță cu tradiția și așteptările induse, Acociația Părinților și Profesorilor din Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir” Suceava, a organizat Conferința Națională „Provocările adolescenței” cu tema ,,Cum îi învățăm pe adolescenți să gândească în termeni de soluții“,  în data de 20 mai 2023, la Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava.

Evenimentul s-a adresat elevilor, părinților și cadrelor didactice, fiind cuprins în Oferta educațională a I.Ș.J. Suceava – educație permanentă Suceava.

 Invitații care au conferențiat:

  • doamna Simona  Sava,  coordonator al Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Suceava
  • doamna Ileana Iacob Comisar sef de poliție din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Suceava, Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității
  • doamna conf. univ. dr. Maria-Doina Schipor – doctor în Științe ale educației – Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava.

Atât profesorii, cât și părinții au un impact semnificativ în modelarea abilităților de gândire în termeni de soluții la adolescenți. Prin încurajare, susținere și oferirea unui mediu propice pentru explorare și învățare putem contribui la dezvoltarea abilităților lor critice și la pregătirea lor pentru a aborda provocările vieții într-un mod constructiv.

Menirea noastră, atât ca părinți  cât și ca profesori este să încurajazăm  adolescenții să-și exprime ideile și soluțiile și  să le oferim sprijin în dezvoltarea lor. În caz contrar vor avea ca modele egali ai lor lor, vor fi mai înfluențabili în a găsi soluții care să le pună în pericol sănatatea sau chiar libertatea.

Beneficiile participanților la conferință:

–  acces la un model științific al funcționării psihice în perioada adolescenței;

–  un set de instrumente de gestionare a relației cu adolescentul;

– principii prin care să conducă procesul de căutare al adolescentului către identificarea de soluții;

– metode pentru a putea dezvolta ulterior un cadru de dezvoltare a unei relații funcționale cu adolescentul.

Președinte – Asociația Părinților Colegiului Economic „D. Cantemir” Suceva

Inspector școlar prof. Tatiana Vîntur

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s