Zilele Europei

Standard

Ambasadorii juniori și seniori EPAS de la Colegiul „Alexandru cel Bun” Gura Humorului au început activitățile din cadrul săptămânii intitulată „Zilele Europei”.

Prima activitate a fost concursul „Cine știe, câștigă!”. Pentru a marca ziua Europei, cele 35 de echipe a câte 3 elevi fiecare, și-au testat cunoștințele despre istoria, valorile și instituțiile Uniunii Europene. S-au organizat 3 runde în care echipele s-au duelat pentru cele 3 premii oferite de către Fundația „Te aud România” Gura Humorului.  Cu voie bună și spirit competitiv, liceenii de la Colegiul “Alexandru cel Bun” Gura Humorului au avut parte de o sesiune interactivă despre Uniunea Europeană într-un spațiu înfrumusețat de baloane, steagul și materiale informative despre spațiul european.

Cea de-a doua activitate din această zi este cea cu titlul “Călător în Europa”. Activitatea și-a propus un periplu prin câteva state membre UE. Astfel, ambasadorii juniori ai echipei EPAS, le-au oferit elevilor participanți la activitate posibilitatea de a vizita Franța, Estonia, Germania, Belgia și Spania. Fiecare echipă a surprins publicul cu jocuri interactive, informații noi, a cântat melodii specifice țărilor alese și desigur, nu au lipsit bucatele tradiționale mult îndrăgite.

Concursul interjudețean „Cetățean european” organizat de către Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Suceava, aflat la cea de a VII-a ediție, reprezintă cea de-a treia activitate la care ambasadorii EPAS au participat în această zi de sărbătoare. 

            Programul continuă cu activitatea de debate organizată în colaborare cu Colegiul „Nicu Gane” Fălticeni, școală ambasador a Parlamentului European și cu întâlnirea cu un reprezentant al Curții de Conturi Europeană din Luxemburg, instituție a Uniunii Europene.

Prof. Elena-Sextilia Solonaru

Coordonator program EPAS, Colegiul „Alexandru cel Bun” Gura Humorului

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s