VideoArt-2023

Standard

Colegiul Național „Petru Rareș” din Suceava și Clubul Video ART vă invită să participați la Festivalul internațional Video Art pentru Tineret, ediția a XIV-a, 1-4 iunie 2023.

Cu o experiență bogată, acumulată în edițiile anterioare, Festivalul concurs oferă tinerilor liceeni și studenți cu vârsta până în 20 de ani, pasionați de arta video, în general, o modalitate inedită, dinamică și atractivă în contextul căreia își pot descoperi reale calități pentru o viitoare profesie, în domeniul multimedia sau cinematografie. Festivalul are un format original, unic în Europa, prin derularea celebrei etape practice finale, context în care relaționează direct cu tineri având aceeași pasiune. Proba practică reprezintă un moment inedit, așteptat de toți cei implicați.

Ca și în anii anteriori, concursul este inclus în Calendarul Activităților Educative Naționale (CAEN) cofinanțate de Ministerul Educației – anul 2023, la poziția 18.

De asemenea este singurul festival din România aflat sub patronajul Uniunii Internaționale de Cinema(UNICA), organizația cineamatorilor din Europa, fondată în 1937, aflată sub egida UNESCO.

Implicarea în derularea concursului – ca profesori coordonatori – asigură una din cerinţele învăţământului modern – interdisciplinaritatea – şi poate constitui, în acelaşi timp, un reper al activităţii personale, care, în ultima vreme, este atât de mult cuantificată. Toți profesorii coordonatori și echipele implicate în festival vor primi diplome de participare la un eveniment internațional, în conformitate cu regulamentul festivalului concurs, indiferent dacă sau calificat sau nu pentru etapa finală.

Festivalul cuprinde un număr de două secţiuni:

1) FILM DE SCURTMETRAJ (durata 15- 20 min.)

2) SPOTURI (max. 60 sec.)            

În contextul celor două secțiuni participanții îşi pot dovedi importante calităţi: gustul pentru literatură, muzică, pasiunea pentru actorie, dar şi implicarea în probleme ale societăţii contemporane. Reporter, scenarist, regizor, actor, documentarist, operator video sau editor imagine sunt câteva din  opţiunile profesionale spre care oferă deschidere participarea la un astfel de concurs.

Ceea ce deosebește concursul nostru de altele din  aceeași sferă de preocupări, e faptul că la noi, elevii nu doar trimit un film spre a fi jurizat, ci vin împreună cu profesorul coordonator și chiar realizează un film la fața locului, ca probă de concurs. Prilejul este unic, întrucât oferă posibilitatea ca elevii să-și demonstreze abilitățile de viitor cineast, înlăturând, totodată, orice suspiciuni asupra paternității filmului nominalizat.

După derularea celor treisprezece ediții anterioare am constatat că acest festival a atras atenţia unei categorii destul de largi de profesori de diferite specialităţi, de la cei care predau limba şi literatura română, până la cei de informatică. Practic, această formă de competiţie şcolară a demonstrat interesul tuturor profesorilor, care au găsit şi în această manifestare, o modalitate extrem de antrenantă pentru elevii lor, în stimularea spiritului competitiv şi  nu numai.

Vă rugăm să popularizaţi în rândul colegilor şi elevilor dumneavoastră această formă de competiţie şcolară, care poate aduce beneficii pentru toţi cei implicaţi, inclusiv pentru dumneavoastră.

Pentru elevii finaliști,  premiile sunt oferite cu generozitate de  consistente. La fiecare secțiune, Premiul I 1000 Ron.

Termenul limită de trimitere a proiectelor cinematografice, pe adresa liceului nostru este 16 mai 2023,  iar  zilele desfășurării etapei internaționale de la Suceava sunt 1- 4 iunie 2023.

Detalii complete găsiţi în atachment sau pe seit-ul festivalului la următorul link:

Web: www.videoartfestival.ro

e-mail: clubvideoart@gmail.com

Promo 2023: engleză : https://www.youtube.com/watch?v=URJV4697vP0

Promo 2023 română: https://www.youtube.com/watch?v=xth_9IyxcM8

Coordonator, prof. Viorel Ieremie

Inspector școlar prof. Tatiana Vîntur

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s