Concurs de creație literară

Standard

Începând din anul 2022, Ministerul Educației susține Concursul de creație literară organizat de Uniunea Internațională a Femeilor din România (UNIFERO). Inițiat în anul 2008, concursul are secțiuni pentru copii și pentru adulți și a adunat de-a lungul anilor participanți din numeroase județe ale țării și români din peste 30 de țări. Concursul este deschis românilor de pretutindeni și are ca scop cultivarea spiritului și culturii românești.

Vă prezentăm mai jos informații relevante despre concurs, cu rugămintea de a le disemina în unitățile de învățământ din județul dvs./Municipiul București:

I. Concursul de creație literară – elevii vor trimite o lucrare de maximum 2 pagini (caractere Arial, mărime literă 12, distanță între rânduri 1,5). Temele sunt pe secțiuni, la alegere, după cum urmează:

  1. Clasele III – V:
  2. Dialog imaginar cu o frunză – culoare, formă, structură, anotimp (elevii pot ilustra cu un desen propriu);
  3. Povestea mamei sau Povestea bunicii/bunicului – Întâmplări (se recomandă anexarea unei fotografii  a persoanei alese, cu acordul acesteia).
  4. Clasele VI – VIII:
  5. O carte importantă/atractivă pentru mine (elevii vor exprima motivele pentru care cartea este importantă, care sunt personajele favorite, dacă se regăsesc în acestea și de ce etc.);
  6. De ce nu aș vrea să fiu Președintele unei țări (elevii vor lua în calculatribuțiile si protocolul pe care un Președinte trebuie să la urmeze, obligațiile ca înalt demnitar/oficial al țării, programul unei zile din viața Președintelui).
  7. Clasele IX – XIII
  8. România, unde sunt fiii tăi? Ce crezi că simt românii din afara granițelor aflându-se acolo? Ce situații trebuie să depășească? Ce sfaturi le poți da? – Eseu
  9. Povestea vieții mele – Rădăcinile mele – Detalii despre familie, jocuri, prieteni, mâncare, întâmplări, bucurii, momente memorabile pentru elevi sau pentru familiilor acestora.

Va fi desemnat un cadru didactic coordonator pe unitate de învățământ, care va trimite toate lucrările ca atașament la un singur mesaj pe e-mail, însoțite de un tabel explicativ, la uniferoconcursuri@gmail.com  si la worldprofm14@gmail.com, până la data de 10 iunie 2023. Tabelul va conține numele și prenumele fiecărui elev, adresa de e-mail, clasa, denumirea și adresa unității de învățământ, o fotografie a elevului, numele, prenumele și adresa de e-mail a profesorului îndrumător).

Anunțarea câștigătorilor concursurilor se va face pe 15 iulie 2023 pe www.unifero.net

Festivitatea decernării diplomelor si premiilor se va desfășura în deschiderea lucrărilor celei de a XVI-a Conferințe Internaționale UNIFERO, la Brașov, pe data de 27 iulie 2023, începând cu ora 13.

Vor fi oferite trei diplome și premii (I, II, și III) și trei mențiuni la fiecare categorie.
Elevii participanți și profesorii îndrumători vor primi Certificate de participare.

Informații suplimentare se găsesc pe https://unifero.net/concursuri/ și la adresa de e-mail worldprofm14@gmail.com.

Inspector școlar,

Prof. T. Vîntur

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s