Primăvară cu activități la Palat

Standard

Sfârșit de iarnă, bun-venit pimăvără!

Am aruncat o ultimă privire iernii și am descoperit câteva frumoase activități, pe care le-am desfășurat în februarie. Dintre acestea menționăm: ziua ZICI , am sărbătorit cititul cu voce tare, în fața unui grup. În lume această zi se numește Read Aloud Day. La noi este Ziua Internațională a Cititului Împreună (ZICI).

Elevii de la cercurile noastre s-au bucurat să practice lectura  și să petreacă timp de calitate .Nu departe, pe 15 ale lui Făurar a fost – Ziua Națională a Lecturii – ce a avut drept  motto în acest an: Citim zi de zi(#citimZideZi).  Am acordat timp rând pe rând atâtor frumoase sărbători ce se cereau celebrate:  Ziua Constantin Brâncuși, Ziua Internațională a Cărții Dăruite,  Ziua Mondială a Limbii,  Ziua Spunerii Basmelor. Ne-am declarat îndrăgosțiți de frumos, muzică, poezie, fotografii,  visare pe 14, iar de Dragobete inimile noastre au bătut tradițional românește.

Martie am declarat-o luna Sărbătoare, luna darurilor, în care am zâmbit primăvăratic și verde asemenea naturii. Daruri mărțișoare ne-au  făcut să vibrăm, flori multicolore și înmiresmate ne-au umplut sufletul pentru că Înc-odată, iar şi iară/a iubi e primăvară ”. 

În Mart-Iubire ne iubim mamele! „Mama este începutul tuturor începuturilor”, cum atât de cald o spune poetul, cele în care dăinuiesc toate simțămintele, emoțiile, visurile, speranțele.

Ne-am privit cu duioșie mamele în fotografiile de altădată la activitatea Hub educațional: Povești în Fotografii și am pornit Hai hui prin librarii,  în cadrul  proiectului derulat in Săptămâna Școala  Altfel în baza parteneriatului dintre cercurile Cenaclu literar/ Teatru și Foto Cineclub. Tema aleasă și-a  propus să dezvolte copiilor dorința de a intra în librării și de a cauta printre rafturi titluri de cărți adecvate vârstei lor.

Apoi am pășit în Povestea de Primăvară de la Palat, spectacolul în care și-au dat mâna magia, bucuria, emoția în cel mai sinestezic anotimp.

Numai bine să ne fie la toți și să purtăm în suflete  o nouă primăvară!

Prof. Alina Șandru, prof. Mihaela Buculei –  Palatul Copiilor Suceava

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s