Equinox 23

Standard

De 20 de ani visăm împreună să ținem stele în palmă!

În luna martie, când dărnicia timpul e mijlocită de trecerea Echinocțiului de primăvară, în curtea școlii sucevene se adună an de an elevi de clasele a III-a și a IV-a pasionați de astronomie.

Au trecut deja 20 de ani de când cei mai mari elevi dintre cei mici, coordonați de profesorii pentru învățământ primar, își dau măsura cunoștințelor în domeniul astronomiei în cadrul unui concurs unic la nivel national, prin aceea că validează știința și pasiunea într-un domeniu ce nu se studiază prea mult la școală, astronomia, la nivelul învățământului primar.

Cea de a XX-a ediție a Concursului Județean din domeniul astronomiei „Equinox” (cuprins în CAEJ/2023), a reunit 24 de echipaje a câte 3 elevi din județul Suceava, cărora li s-au alăturat 2 echipaje din Bârlad.

Șaptezeci și două de perechi de ochi curioși, tot atâtea minți istețe și inimi pline de emoție s-au adunat dis de dimineață în curtea Liceului cu Program Sportiv, cel care a organizat cu consecvență de-a lungul anilor concursul.

Voluntarii Asociației Educatorilor Suceveni, statornici și ei în organizarea concursului de tot atâția ani, le-au mijlocit bucuria de a dovedi că în echipă, poți cuceri cerul.

Cele trei probe (recunoașterea a zece imagini ce ilustrează fenomene și corpuri cerești, răspunsuri la zece întrebări din domeniul astronomiei și denumirea a zeci de constelații și stele pe Harta cerului), au fost depășite la fel ca în povești de mezinii pasionați de astronomie, cu sârg și istețime.

Toți participanții au fost câștigători la final, pentru că doar campionii își propun să-și depășească limitele și să atingă cerul. Validarea valorii celor mici a fost făcută de echipa de jurizare, formată din domnul Dimitrie Olenici, cel care a adus astronomia în concursuri pentru cei mici în județul Suceava, domnul prof. Ioan Adam – Asociația Astronomică „Sirius” Bârlad și domnul profesor Vasile Budușanu, membru AESv

Mulțumiri partenerului care s-a alăturat anul acesta în organizarea concursului, Casa Corpului Didactic „George Tofan” Suceava și nu în ultimul rând celei care a crezut an de an că și elevii din învățământul primar trebuie să zboare cu inima și mintea până la stele, doamna inspector școlar Tatiana Vîntur!

Felicitări tuturor participanților celei de a XX-a ediții a Concursului Equinox, elevi și profesori coordonatori!!!

Prof. Adriana Nichitean

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s