Daruri de Ziua Pământului

Standard

Daruri de Ziua Pământului

S-a încheiat o săptămână plină de activități nonformale, care de care mai frumoase și mai interesante.
S-a încheiat Săptămâna Verde, o provocare pentru noi, dar această provocare s-a dovedit a fi un alt prilej de ne pune în valoare munca, creativitatea, dragul de copii și de a face lucruri minunate. Am găsit și un titlu sugestiv pentru proiectul noastre, „Daruri de Ziua Pământului”, deoarece avem această misiune de a avea grijă de Pământul nostru și de a-l ocroti.

De ce o „Săptămână verde”?

smart

Unul dintre scopurile de bază ale proiectului nostru a fost crearea de inițiative ce pot fi urmate de fiecare dintre noi, pentru a porni în lupta pentru protejarea Planetei. Am planificat o serie de activități care vor duce la crearea unor comportamente ce pot fi puse în aplicare în comunitatea locală.

Poluarea și schimbările climatice ne afectează pe toți, iar ele sunt consecințe ale comportamentului nostru! Pământul are nevoie de noi, iar școala este locul în care copiii pot învăța, împreună, să aibă mai multă grijă de el!

smart

În această săptămână ne-am propus să creăm contexte pentru activități în comun – preșcolari, elevi, cadre didactice, părinți, iar aceste contexte sunt nu doar mijloace de învățare, ci și căi de formare a unei culturi școlare bazate pe încredere, respect, colaborare, susținere reciprocă și comunicare nonviolentă.


Au fost cinci zile pline. Și am reușit să facem exact ceea ce știm mai bine. Să fim alături de copii și să-i facem să fie încântați de ceea ce se petrece în cele câteva ore de școală.
Ne-am planificat activități diverse și interesante, în ton cu cerințele acestei săptămâni, dedicate naturii și planetei noastre, Terra. Am vorbit despre Pădure și despre rolul ei în mețierea unui aer curat; despre Schimbările climatice și ce putem noi face pentru a le atenua; am Reciclat și Reutilizat și am creat lucruri minunate; ne-am distrat și am vorbit despre Apă și despre faptul că fără apă nu există viață; am îngrijit școala și spațiile unde ne desfășurăm activitatea zi de zi, deoarece este atât de important să avem un mediu curat și sănătos.
Vizionări de documentare și discuții libere, desene și proiecte tematice, experimente, drumeții, activități practice, toate au avut ca scop conștientizarea de către copii și adulți a importanței unui mediu durabil și sănătos pentru viitorul nostru și al planetei pe care locuim și care ne este CASĂ și ACASĂ.

Ce am învățat în această săptămână?             

  1. Să învestigăm mediul înconjurător.
  2. Să ne explicăm schimbările climatice la nivel global.
  3. Cum săcombatem schimbările climatice.
  4. Să utilizăm responsabil resursele naturale.
  5. Să reciclăm, să refolosim, să reducem consumul.
  6. Să protejăm biodiversitatea, pădurea, apa.
  7. Să descoperim și să iubim natura.
  8. Să găsim soluții pentru rezolvarea problemelor de mediu din apropierea noastră.


Feedback-ul primit din partea copiilor ne-a încredințat că a fost o săptămână frumoasă, distractivă, cu activități informative, binevenită și necesară. Tot ei au spus că ar repeta oricând experiențele din Săptămâna Verde.

Consilier educativ, prof. Cornelia Niga. Școala Gimnazială „Ion Șuhane” Frumosu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s