Fii pregătit! Fii în siguranță!

Standard

În perioada 27 februarie – 3 martie 2023 în unitățile școlare din județul Suceava se va desfășura Campania de informare și de pregătire pentru situații de cutremur „Fii pregătit! Fii în siguranță!” care are scopul de a conștientiza nevoia de pregătire a elevilor și a personalului din unitățile școlare cu privire la modul de comportare în cazul producerii unui cutremur.

Planul de activitate a Comisiei de securitate şi sănătate în muncă şi pentru situaţii de urgenţă, se va completa, cu măsuri specifice care vizează informarea și pregătirea elevilor, a personalului școlii și a părinților privind modul de comportare și de acțiune în cazul producerii unei situații de urgență (cutremur, incendiu în interiorul sau exteriorul clădirii, inundație, explozie, accident chimic în vecinătate etc.), în funcție de factorii de risc existenți,

 Activitățile de informare și de simulare, cu privire la modul de comportare în cazul producerii unui cutremur, ce vizează elevii, personalul școlii și părinții se vor desfășura astfel:

  1. Pentru elevii din clasele primare și gimnaziale – în cadrul orelor de dirigenție
  2. Pentru elevii din clasele liceale, profesionale și postliceale – în cadrul activităților de suport educațional pentru elevi
  3. Pentru cadrele didactice – în cadrul Consiliului profesoral
  4. Pentru personalul didactic auxiliar și nedidactic  – sesiuni de informare
  5. Pentru părinți – în cadrul adunărilor generale ale părinților la nivelul claselor.

Graficul planificării activităților de informare din cadrul campaniei „Fii pregătit! Fii în siguranță!” se aprobă la nivelul fiecărei unități școlare.

            Activitățile vor fi desfășurate de către persoana desemnată la nivelul unității care va prezenta modalitățile de protecție individuală și colectivă în timpul unei situații de urgență, cu accent pe situația producerii unui cutremur.  

Surse de informare:

La finalul campaniei se va realiza un raport de evaluare a activității de prevenire în situație de urgență, iar datele vor fi consemnate în documentul de mai jos:

https://forms.gle/nWDjKYpJCkZA8UiTA

            Termen de completare a datelor referitoare la raportul de evaluare a activității de prevenire în situație de urgență – producerea unui cutremur: 3 martie 2023.

Inspector școlar,

Prof. Tatiana Vîntur

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s