Săptămâna verde – metodologie

Standard

Programul „Săptămâna verde” – planificarea activităților în anul școlar 2022- 2023

Conform Art. 4, din Ordinul nr. 3505/2022:

(1) Programul național  (….) „Săptămâna verde“ se desfășoară în perioada 27 februarie-16 iunie 2023, în intervale de câte 5 zile consecutive lucrătoare, a căror planificare se află la decizia unității de învățământ.

(2) Prin excepție de la prevederile alin. (1), la clasele din învățământul liceal – filiera tehnologică, din învățământul profesional și din învățământul postliceal, în perioada dedicată programului „ Săptămâna verde “ se organizează activități de instruire practică.  

Activitățile de instruire practică vor fi planificate în funcție de condițiile specific fiecărei unități școlare, în perioada 27 februarie-16 iunie 2023.

Planificarea activităților programelor „Școala altfel” și „Săptămâna verde” se va face astfel încât acestea să fie în module diferite.

 • În  proiectarea și planificarea programului „Săptămâna verde” se respect:
  • Metodologie Școala verde:
 • Săptămâna verde NU  se poate desfășura în perioada în care, prin ordin de ministru, sunt planificate următoarele examene:
  • CALENDARUL de administrare a evaluării naționale la finalul clasei a II-a (EN II) – 2023 (săptămâna 8-12 mai 2023)
  • CALENDARUL de administrare a evaluării naționale la finalul clasei a IV-a (EN IV) – 2023 (săptămâna 15-19 mai 2023)
  • CALENDARUL de administrare a evaluării naționale la finalul clasei a VI-a (EN IV) – 2023 (săptămâna 22-26 mai 2023)
  • Simularea examenului de Evaluare națională (săptămâna 20-24 martie 2023) – unitățile școlare care au nivel de învățământ gimnazial nu pot planifica SA în această perioadă
  • Simularea examenului de Bacalaureat (săptămâna 27-31 martie 2023)- – unitățile școlare care au nivel de învățământ licel nu pot planifica SA în această perioadă
 • În săptămâna 12 -16 iunie, unitățile cu ciclul gimnazial NU pot planifica Școala altfel în această săptămână (clasa a VIII-a este în vacanță, a finalizat cursurile);
 • Unitățile care au învățământ liceal (clasele a XII-a zi, a XIII-a seral si frecventa redusă) NU pot planifica Săptămâna verde în săptămânile 5-9 iunie și 12-16 iunie (clasele a XII-a și a XIII-a au finalizat cursurile).
 • Perioadele care nu se găsesc în opțiunile de mai jos includ zile declarate sărbători legale, zile libere, (1 mai, 1 iunie, 5 iunie), iar săptămânile respective nu au 5 zile consecutive lucrătoare.

Platforma educațională : https://saptamanaverde.edu.ro/ro

Planificarea activităților la nivelul județului Suceava:

Coordonator,

Inspector școlar,

Prof. Tatiana Vîntur

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s