Mulțumesc!

Standard

Mulțumesc este cea mai bună rugăciune pe care o putem spune…” puncta Alice Walker. Adesea uităm să mulțumim, deși este esențial să arătăm recunoștință celor care ne fac viața mai ușoară. MULȚUMESC este un cuvânt ce simbolizează respect, prețuire și recunoștință. Și trebuie să îl sărbătorim zilnic, nu doar pe 11 ianuarie când este declarată ZIUA INTERNAȚIONALĂ A CUVÂNTULUI MULȚUMESC!

            De amintit că  în vechile scrieri, „mulțumesc” era mult-unesc, adică  mult-unire, legătura dintre oameni și unirea cu Dumnezeu.

            În cadrul proiectului educațional „Învățăm să trăim pașnic în diversitate”  la Școala Gimnazială Nr. 1 Vadu Moldovei s-a sărbătorit astăzi, 11 ianuarie 2023, Ziua Internațională a Cuvântului MULȚUMESC. Fluturașii din clasa a III-a au călătorit în jurul lumii cu „Mulțumesc” descoperind cuvântul în alte limbi cu ajutorul unui videoclip.                    

(https://youtu.be/OvD_8DQte3k ). Apoi au scris mesaje de mulțumire pentru doamna învățătoare, doamna director, pentru părinți, pentru colegi, pentru personalul școlii, au realizat felicitări și desene tematice. Activitatea s-a încheiat cu realizarea unui acrostih:

M ODESTIE

U NICITATE          

L IBERTATE

T OLERANȚĂ

U NITATE

M ĂRINIMIE

E DUCAȚIE

S ENSIBILITATE

C ARACTER.

             Elevii de gimnaziu  au oferit profesorilor diplome, semne de carte și mesaje de mulțumire. Au descoperit diferite citate despre cuvântul MULȚUMESC și  le-au transcris pe medalioane colorate:

*„ Mulțumește-i și zilei care nu ți-a dat nimic.” – Constantin Noica

* „ Mulțumesc, Doamne, pentru această viață bună și iartă-ne dacă nu o iubim suficient.” – Garrison Keillor

* „Spune mulțumesc! Spune-o des și spune-o cu sens.” – Marne Levine.

            Deci, MULȚUMESC!

A consemnat prof. înv. primar Dulgheriu Paula Veronica

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s