Şcoala Siguranţei Tedi

Standard

În anul școlar 2022 – 2023, MASPEX ROMANIA S.R.L continuă implementarea proiectului Școala Siguranței Tedi, destinat elevilor din clasa I, în parteneriat cu Ministerul Educației (ME), în vederea îmbunătățirii condițiilor de siguranță a acestora acasă, la școală, în timpul liber. Proiectul are la bază Protocolul de colaborare înregistrat la ME cu nr. 14253/09.09.2021.

Vă mulțumim pentru efortul de diseminare a informațiilor în unitățile de învățământ din județul dvs./municipiul București. Datorită implicării dumneavoastră directe și responsabile, alături de toți ceilalți parteneri (directori, profesori, comunitate etc.) până acum, pe parcursul celor șapte ediții ale programului, desfășurate în perioada 2015-2022, peste 252.000 de elevi din clasa I au învățat despre siguranță într-un mod atractiv și interactiv.

Ne dorim ca în anul şcolar 2022-2023 să continuăm programul Şcoala siguranţei Tedi şi vă rugăm să diseminați invitaţia de a participa la acest program tuturor unităților de învățământ cu elevi de clasa I din județele dvs./Municipiul București.

Pentru desfăşurarea ediţiei 2022-2023 a programului, etapele sunt:

 • 19 septembrie – 30 octombrie 2022: înscrierea în program;
 • 31 octombrie 2022 – lansarea oficială a programului şi începerea activităţilor;
 • 31 octombrie 2022 – 05 iunie 2023: desfăşurarea activităţilor educative din program.

Pentru a se înscrie în Şcoala Siguranţei Tedi, fiecare învăţător de clasa I trebuie sa acceseze site-ul www.scoalatedi.ro, secţiunea înscriere şi să completeze formularul de înscriere cu datele de contact şi numărul de elevi pe care îl are la clasă. După finalizarea înscrierilor, partenerul Maspex va trimite către școli materialele educaționale aferente programului, în format electronic. Suportul didactic este asigurat de Tedi și este format din:

 • Carte de activități pentru elevi – clasa I;
 • Materiale educaționale și scenarii de activități pentru învățători – clasa I;
 • Pliant informativ pentru părinți.

Materialele de învățare sunt adaptate modului de învățare specific elevilor de clasa I și respectă tematica:

 • Siguranța în drum spre școală:
 • Siguranța în școală (bullying, relația cu colegii) și în excursie;
 • Siguranța acasă;
 • Siguranța online;
 • Siguranța pentru sănătate.

Toate activitățile vor fi susținute doar de învățători, în conformitate cu scenariile de funcționare ale unităților de învățământ. Alte persoane (polițiști, mascota Tedi, bloggeri parteneri în proiect etc.) pot interacționa cu elevii fie fizic, dacă acest lucru este permis, fie exclusiv online. Toate informațiile și noutățile sunt disponibile pe www.scoalatedi.ro.

Inspector școlar

Prof. Tatiana Vîntur

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s