Printre cuvinte și culori

Standard

„Nu zidurile fac o şcoală, ci spiritul ce domneşte într-însa.” (Ferdinand I)

Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Rădăuți, în plină vacanță, a inițiat și desfășurat proiectul „Noi printre culori…” realizând îmbunătățirea spațiului școlii prin picturi murale și pe asfalt.

Sub coordonarea echipei manageriale, prof. Coroamă Sorin Nicolae și a coordonatorului proiectului, prof. înv. primar Nicoleta Puha, s-au realizat 10 picturi murale, cu tematică diferită, însumând aproximativ 1000 m2 și 10 desene – joc pe asfalt.

Școala este o clădire cu nume, Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Rădăuți, cu ziduri, în care OAMENI modelează destine, cu grijă să nu strice ceva ce Dumnezeu a creat!

Din stradă zidurile clădirii sunt reci, dar cum pășești pe tărâmul școlii ți se deschide un portal cu cărămizi și trepte de curcubeu.

Păsările de granit, paznicii portalului, te însoțesc și îți șoptesc „Curaj, pășește, intră, visează înalt și urmează- ți calea!”.

Școala devine astfel o călătorie cu destinații cunoscute sau cu totul noi, poate fi un drum drept sau un labirint, un joc sau o provocare.

Nu ai nevoie decât de un ghiozdan plin cu frânturi de curcubeu și curajul să guști cu poftă și încredere din toate experiențele pe care ți le oferă.

În această călătorie nu vei fi singur, vei fi însoțit de colegii tăi care ți se alătură cu curcubeul lor de vise, talente, zâmbete și căutare.

Împreună copiii vor explora cerul și pământul, vor naviga prin apele învolburate ale anilor de școală și vor descoperi importanța firului de iarbă, bucuria mângâierii razelor de soare, grația zborului, profunzimea scufundării, vor căuta răspunsuri și vor alege căile cunoașterii.

Vor învăța să prindă rădăcini descoperind nemărginirea, vor înțelege mesajul păsărilor de granit „Aici se făuresc OAMENI!”

Aici copiii vor învăța că sunt importanți, dar mai presus de ei este neamul românesc, valorile personale sunt importante, dar puse alături de ale celorlalți copii devin nemuritoare.

Școala făurește OAMENI CU INIMĂ!

Nu vă rămâne decât să căutați aceste tărâmuri, să le arătați și altora devenirea voastră, să trăiți experiențe, provocări și învățarea cu iubire, iar mai apoi să vă alăturați făuritorilor de oameni și să construiți INFINITUL!

Un an școlar cu stare de bine, colorat, dinamic și atractiv!

A consemnat prof. Mădălina Strugaru

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s