Premiul III – echipa NE la „Alege! Este dreptul tău!”

Standard

Concursul național pe teme de protecția consumatorului, „Alege! Este dreptul tău!”, etapa națională, s-a desfășurat în perioada 13-17 iunie 2022, în tabăra de la Eforie Nord, concurs cuprins în Calendarul Activităților Educative Naționale al Ministerului Educației, 2022, desfășurat în parteneriat cu Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor.

Județul Suceava a fost reprezentat de elevele Bobu Ana Maria de la Colegiul Economic ,,Dimitrie Cantemir” Suceava și Văcariu Daria Simina de la Colegiul Național Militar ,,Ștefan cel Mare ” Câmpulung Moldovenesc, câștigătoarele etapei județene. Elevele au fost însoțite de prof. Daniela Cârloanță – Colegiul Național Militar ,,Ștefan cel Mare ” Câmpulung Moldovenesc.

Prestația județului Suceava a fost una deosebită, obținând premiul al III-a la concursul pe echipe, regiunea NE.

Tema de anul acesta a fost ,,Influența practicilor comerciale incorecte asupra deciziei tânărului consumator” atât la concursul individual, cât și la cel pe echipe. Participanții în concursul național au avut de susținut, alături de colegii din regiunea Nord -Est, patru probe: întrebare cu răspuns deschis/interpretare; interpretarea unui spot publicitar; realizarea unui poster reprezentativ pentru zonă; studiu de caz/probă practică.

În buchetul de cuvinte format în urma participării la acest concurs, precizăm:

,,Acest concurs ne-a oferit posibilitatea de a ne maturiza, de a cunoaște noi persoane și totodată am avut posibilitatea de a învăța lucruri noi. Un concurs care pune la încercare informațiile învățate, perseverența, devotamentul și dorința fiecăruia de a evolua. Amintirile construite pe parcursul concursului vor rămâne mereu speciale pentru fiecare dintre noi deoarece o astfel de posibilitate nu o întâlnești în fiecare zi.” (Ana Maria)

,,Concursul a fost o adevărată provocare, dar una căreia i-am făcut față, nu ușor. A fost o experiență din care am putut învăța, care ne-a testat limitele și prin intermediul căreia am putut lega noi prietenii. Am cunoscut oameni de o valoare extraordinară, familiarizându-ne cu lucrul în echipă, dar și cu spiritul de competitivitate, cu dorința arzătoare de a câștiga. Precum acel elev care poartă steagul la defilare, în fruntea tuturor, ghidându-le pașii celorlalți, așa și noi vom ghida pașii altor elevi, spre această experiență de neuitat.” (Simina)

Felicitări echipei de cadre didactice care au coordonat activitatea elevilor participanți la etapa națională: prof. Stafie Gabriela, prof. Ioachimescu Adriana, director prof. Eugenia Trufin – Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir” Suceava și prof. Daniela Cârloanță – Colegiul Național Militar ,,Ștefan cel Mare ” Câmpulung Moldovenesc.

Inspector școlar prof. Tatiana Vîntur – I.Ș.J. Suceava

Prof. Daniela Cârloanță – Colegiul Național Militar ,,Ștefan cel Mare ” Câmpulung Moldovenesc

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s