O sâmbătă specială!

Standard

„Lumea este nouă pentru noi în fiecare dimineaţă – acesta este un dar al Domnului şi fiecare om ar trebui să creadă că renaşte în fiecare zi.” (Baal Shem Tov)

Ce înseamnă o sâmbătă reușită?

La această întrebare am putea primi – cu siguranță – felurite răspunsuri, care mai de care mai interesante și mai provocatoare. În funcție de vârstă, preocupări, pasiuni, loc, anotimp, vreme și câte alte criterii…

Dar dacă ai fi o persoană cu deficiențe de auz?

Și dacă, în plus, ai fi elev la Liceul Tehnologic Special Bivolărie? Și dacă data ar fi 12 februarie 2022?

            Printre acele nenumărate evenimente posibile, care să definească și să ilustreze o sâmbătă frumoasă, plină de emoție și satisfacții, am putea menționa câteva exemple.

  • Pentru unii dintre elevii de la LTS Bivolărie, sâmbăta aceasta a însemnat o mare bucurie, pentru că l-au cinstit pe Sfântul Ierarh Meletie, Arhiepiscopul Antiohiei Celei Mari, ocrotitorul creștinilor deficienți de auz. La Sfânta Liturghie, desfășurată la capela școlii, au participat ca invitați membri ai Asociației Naționale a Surzilor din România, filiala Suceava – alături de elevi, directorul școlii (prof. Duret Tudorița), profesori (prof. Cruța Ana, prof. Vicol Elena, prof. Onuț Andrei, ing. Bodale Ionuț) și reprezentanți ai bisericii (protosinghel Dosoftei Dijmărescu, arhid. Ionuț Isopescu, preot Vasile Cruț, preot Cristian Irina, preot Laurențiu Gădinariu).
  • Alți elevi au participat la prima sesiune a programului de prevenție și combatere a depresiei în rândul tinerilor, program care își propune să-i ajute pe elevi să conștientizeze ce înseamnă stima de sine, care sunt efectele acesteia, ce strategii pot fi utilizate pentru a crește stima de sine. Coordonatori au fost: prof. Burciu Elena, prof. Bodîrlău Alina.
  • Activitatea „Incursiune în lumea emoțiilor”, coordonată de prof. Ursachi Dana și prof. Mehedeniuc Georgeta, a continuat printr-o nouă sesiune. Elevii aflați pe acest drum al explorării au înțeles că recunoașterea și gestionarea emoțiilor au implicații majore în viața noastră, a tuturor.
  • O sâmbătă minunată a fost și pentru cele trei eleve deficiente de auz – Ungurean Anisia, Irimia Mihaela și Adragăi Crina Daniela – care au participat la Concursul Interjudețean „Numai poetul…”, organizat de Școala Gimnazială „Ioan Ciurea”, Fălticeni. Premiate și apreciate pentru prestațiile lor, elevele s-au declarat cu adevărat fericite.
  • Iar dacă este ziua ta, te numești Florin Valentin, pe tort scrie „De azi sunt major” și ești înconjurat de cei mai buni colegi și prieteni, chiar că e o sâmbătă specială!

Coordonator de proiecte și programe educative,

prof. dr. Teodoriuc Florica –     LTS Bivolărie

                                                                                                        

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s