Școala de Bani

Standard

Banca Comercială Română (BCR) implementează, în parteneriat cu Ministerul Educației, programul de educație financiară Școala de Bani, cel mai mare program gratuit național cu scopul de a educa financiar toate categoriile de vârste (copii, adolescenți, tineri și adulți). În cei cinci ani de existență ai programului au participat peste 500.000 de români, dintre care 236.000 în ultimii doi ani, pe durata derulării parteneriatului între BCR si Ministerul Educației. În baza Protocolului de parteneriat înnoit de cele două instituții (nr. ME 12263/04.05.2021), vă rugăm să diseminați  în unitățile de învățământ oportunitatea implicării în activitățile programului Școala de bani și să sprijiniți partenerul nostru în organizarea acestor activități.

Acțiunile ce sunt organizate în cadrul Școlii de Bani în anul 2022 sunt:

  • Materiale interdisciplinare de educație financiară – prin acest proiect pilot cadrele didactice din toată țara au ocazia să utilizeze la clasă materiale educative interesante pentru a integra noțiuni de educație financiară la diverse materii. Materialele pot fi utilizate separat sau interdisciplinar; elevii vor conștientiza astfel că educația financiară se regăsește în aspecte multiple ale vieții și vor înțelege aplicabilitatea ei în practică. Aceste resurse pot fi descărcate de aici: https://www.scoaladebani.ro/fise-educationale.
  • Ateliere online FLIP – Școala de Bani pe Roți, primul program itinerant de educație financiară interactivă care se adresează copiilor cu vârsta între 7 și 14 ani și folosește jocurile și învățarea experiențială pentru a le vorbi copiilor despre valoarea banilor, categorii de cheltuieli și bugetul personal, economisire, procese economice și cum sunt acestea conectate global. Cadrele didactice care doresc să-și înscrie clasele la ateliere o pot face la https://www.scoaladebani.ro/pe-roti/inscriere sau la numărul de telefon 0725 772 255.
  • Ateliere gratuite pentru cadre didactice onlineȘcoala de Bani își propune să producă o schimbare pozitivă în viețile celor interesați să învețe cum să aibă grijă de banii lor și au nevoie de îndrumare. Atelierele sunt gratuite, au o durata de o oră și jumătate și în cadrul lor se oferă toate informațiile necesare pentru a lua cele mai bune decizii legate de venituri, fără discuții de natură comercială sau promovare de produse bancare. Cei interesați pot trimite un email la scoaladebani@bcr.ro. Un atelier se organizează pentru minimum 12 cadre didactice.
  • Ateliere pentru elevi în cadrul Global Money Week (21-27 martie 2022) – cadrele didactice interesate de organizarea acestor ateliere se pot înscrie online pe platforma www.scoaladebani.ro sau pot cere informații la adresa de email scoaladebani@bcr.ro.
  • Curs online de inteligență financiară pentru copii ce urmează să fie disponibil gratuit pe platforma http://www.scoaladebani.ro, începând cu luna februarie 2022.
  • Concursul de desene Școala banilor bine-crescuți – BCR organizează anual, în perioada octombrie-decembrie, concursul de desene „Școala banilor bine-crescuți”. Concursul vine în completarea celor două volume ale cărții de povești „Școala banilor bine-crescuți”, scrisă de Cristina Andone și se adresează copiilor din ciclul primar (6 – 11 ani). În 2021 la concurs au participat peste 200 de unități de învățământ din întreaga țară. Elevi talentați pot aduce școlii lor, prin desenele câștigătoare, titlul de Școala banilor bine-crescuți. Unitățile de învățământ interesate se pot înscrie, din octombrie, pe platforma www.scoaladebani.ro

Pentru întrebări legate de programul Școala de Bani persoana de contact este Claudia Oprescu, scoaladebani@bcr.ro.

Inspector școlar prof. Tatiana Vîntur

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s