„O, brad frumos, o brad frumos,
Cu cetina tot verde.
Tu ești copacul credincios,
Ce frunza nu și-o pierde,
O, brad frumos, o brad frumos,
Cu cetina tot verde.”
Sărbătoarea de Crăciun – Nașterea Domnului – este una dintre sărbătorile creștine, așteptată cu bucurie de fiecare dintre noi, indiferent de vârstă.
Emoția împodobirii bradului, în cântec de colinde, alături de cei dragi, ne readuce bucuria întâlnirii cu darnicul Moș Crăciun, într-o atmosferă plină de tradiții și obiceiuri ale sărbătorilor de iarnă.
Parada virtuală a brazilor de Crăciun „O brad, frumos” ne oferă posibilitatea împărtășirii bucuriei din jurul bradului de Crăciun, împodobit în atmosfera magică a Crăciunului.
Parada virtuală a brazilor de Crăciun a avut scopul de a valorifica și promova tradiţiile şi obiceiurile sărbătorilor de iarnă, indiferent de vremurile potrivnice, punând în valoare fantezia, creativitatea și imaginația, astfel încât darurile și urările de Crăciun să ajungă la noi toți.
Vă invit la parada virtuală:
„Copilăria este să crezi că printr-un brad de Crăciun și câțiva fulgi de nea, întreaga lume poate fi schimbată.” – Andre Laurendeau
***Colegiul Național „Petru Rareș” Suceava, „Cum a fost decorat bradul de sărbători?”,coordonator prof. Laura Salciuc
https://www.facebook.com/laura.salciuc/videos/2715472242090674
*** Colegiul Național „Ștefan cel Mare” Suceava, coordonator prof. Carmen Bocăneț
Sărbătoarea Crăciunului este prilej de bucurie și de împărtășire a celor mai alese valori ale spiritului omenesc: generozitate, bunătate, speranță, credință, vrednicie, cuviință, blândețe, încredere, curaj, toleranță. Elevii Colegiului Național „Ștefan cel Mare” din Suceava au reconfigurat atmosfera de bucurie și pace a sărbătorii printr-un simbol al acesteia, Bradul împodobit… Prilej de ieșire din febrilitatea unui timp rutinier și intrare în odihna și pacea începuturilor… Parada Brazilor este o adiere de contemplativitate, reconfortantă, calmă, senină a sărbătorii, un mod de a contempla frumusețea cerului prin strălucirea și verticalitatea Bradului împodobit… Sărbători luminate vă dorim tuturor!
***Colegiul Național „E. Hurmuzachi” Rădăuți, „Crăciun de poveste”, coordonator prof. Cristina Anfimov, Bibliotecar Andreea Ciobara
„Povestea de Crăciun” a scriitorului italian Dino Buzzati. Don Valentino, secretarul Excelenței Sale Arhiepiscopul, alungă din biserică, în ajunul Crăciunului, un cerșetor care ceruse un pic de Dumnezeu. Și Dumnezeu dispare. Conștientizând greșeala, don Valentino pleacă în căutarea lui Dumnezeu acolo unde știe că poate fi găsit: în familie, prin oraș, pe câmpurile care așteaptă binecuvântare. Dar nimeni nu este dispus să dea niciun pic de Dumnezeu, și la fiecare refuz Atotputernicul dispare. Sleit de puteri, preotul se învârte în cerc, ajungând înapoi în biserica în care Arhiepiscopul coborâse la rugăciune. „Și biserica era plină de rai…”
Povestea aceasta am citit-o împreună cu elevii, am luat aminte la învățături și le-am pus în brad în chip de podoabe. Și o dăruim mai departe iubitorilor de lectură.
***Școala Gimnazială „Constantin Morariu” Pătrăuți, „Vine Moș Crăciun”, coordonator prof. Raluca Toader
*** Școala Gimnazială Pojorâta, coordonator prof. Daniela Vermeșan https://www.facebook.com/100005106035127/videos/4538421676275384/
*** Școala Gimnazială „Iraclie Porumbescu” Frătăuții Noi, „Sărbătoarea Nașterii Domnului”, coordonator prof. Simona Picioc:
https://www.facebook.com/100010424911319/videos/3070912839854590/
*** Școala Gimnazială ,,Nicolae Stoleru”- Baia, „Bradul – semn al trăiniciei”, coordonator prof. înv.primar Mihaela Gogu: https://www.youtube.com/watch?v=0UP4XRQNm9Q
Bradul- semn al temeiniciei și al cutezanței, a devenit simbolul Crăciunului. În fiecare an, împodobim brazi acasă, dar și la școală. În sălile de grupe, la grădiniță, sau în sălile de clasă, în luna decembrie bradul e vedetă. Elevii și profesorii îl ornează cu drag, în armonii de colinde, deseori cu decorațiuni lucrate la ore, sau creează lucrări artistico- plastice cu brăduți minunați, apelând la fantezia creatoare, Să aveți cele mai frumoase sărbători, cu clinchete de clopoței la porțile sufletelor și zvonuri de colinde în inimi!
***Școala Gimnazială Verești, Brăduții miraculoși din imaginația micilor creatori, coordonator prof. înv. Primar Elena Burnariu
*** Liceul Tehnologic Iorgu Varnav Liteanu/Școala Gimnaziala Roscani, „Cel mai frumos brăduț „
coordonator prof. Mihaela Aconstantinesei
Iarna nu este doar anotimpul zăpezii și al frigului, ci și acela al bucuriilor prilejuite de atâtea datini și obiceiuri legate de sărbătorirea Nașterii Domnului!
*** Colegiul Tehnic „Al. I. Cuza” Suceava, „2000 de ani și aceeași bucurie…”, coordonator prof. Monica Huțu, Se apropie sărbătoarea Nașterii Domnului… Aceeași emoție de peste 2000 de ani și aceeași bucurie a venirii pe lume a pruncului Isus…Sărbători binecuvantate!
***Școala Gimnazială „Petru Comarnescu” Gura Humorului, prof. Cristina Mihalea, „Să vină Crăciunul și toți clopoțeii din brad să cânte colindul magic care să poarte cu el încrederea, puterea și speranța de care avem nevoie.”
*** Liceul Tehnologic ,, Mihai Eminescu” Dumbrăveni, „Brăduleț, brăduț, drăguț…”, coordonator prof. Simona Bardan,
Brăduleț, brăduț, drăguț
Ninge peste tine!
Haide, hai, în școala mea,
Unde-i cald și bine!
*** Școala Gimnazială,, Dimitrie Cantemir” Rădăuți, „O, brad frumos!”, coordonator prof. Mihaela Ștefancu
„Sărbătoarea de Crăciun – Nașterea Domnului – este una dintre sărbătorile creștine, așteptată cu bucurie de fiecare dintre noi, indiferent de vârstă. Emoția împodobirii bradului, în cântec de colinde, alături de cei dragi, ne readuce bucuria întâlnirii cu darnicul Moș Crăciun, într-o atmosferă plină de tradiții și obiceiuri ale sărbătorilor de iarnă.” Expoziție brazilor, din școală au înveselit și luminat clipele petrecute în clasă.
***Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava, „Cea mai frumoasă clasă de Crăciun”, coordonator prof. Gabriela Hisem:
***Școala Gimnazială „Acad.H. Mihăescu” Udești, coordonator Oana Anda Popescu
https://www.facebook.com/watch/?v=2966095946964270
*** Școala Gimnazială „Artur Gorovei” Bunești, „copilăria Crăciunului”, coordonator prof. Boronea Georgeta „Copilăria este să crezi că printr-un brad de Crăciun și câțiva fulgi de nea, întreaga lume poate fi schimbată.” – Andre Laurendeau
***Școala Gimnazială nr.4 Suceava, „Școala decorate de Crăciun”, coordonator prof. Claudia Țuca
De sărbătoarea Crăciunului am pornit şi noi, a colinda. Am luat-o din vreme, că-nvăţătura de carte cere timp şi migală. Am adunat idei, materiale, mâini muncitoare, dibăcie şi vrednicie. Ne-am ambiţionat şi am creat. Ne-am bucurat şi-am învăţat. Ce-nseamnă prietenia, tovărăşia, colegialitatea şi bunătatea. La Şcoala Gimnazială nr.4, suceveni cu spor şi cu inspiraţie, am transformat un hol într-un decor, o uşă într-un Moş, o carte într-un brad şi-un suport într-un om de zăpadă sau într-o stea, care să ne călăuzească pe drumuri cu succes şi care să vă ducă urare, de sănătate şi de bucurie, de spor în casă, de zile senine şi-un An nou cu bine! Veste mare din cer să coboare-n cale, să ningă cu binecuvântare!
*** Școala Gimnazială Berchișești, „Parada virtuală a brazilor de Crăciun„, coordonator director prof. Loredana Dura „Nu știm dacă sunt cei mai creativi brazi, dar sunt împodobiți cu bucurie și cu ghirlande de chicoteli vesele de copii!
https://www.facebook.com/100010885337767/videos/919092545407038
***Școala Gimnazială „Grigore Ghica Voievod” Suceava, Împreună ne bucurăm de fiecare ocazie în care putem să le dăm celor dragi o parte îndreptățită din timpul nostru, acum feeric…
De câteva zile ne pregătim pentru această perioadă specială, plină de bucurie și magie, cea a Sărbătorilor de iarnă. Cel mai generos cadou este marea bucurie a copiilor, sprijinul lor și aprecierea dumneavoastră!
*** Liceul Tehnologic „Nicanor Moroșan” Pârteștii de Jos, „Brăduții dorințelor”, coordonator prof. Anca Finiș
*** Școala Gimnazială „Grigore Ghica Voievod” Suceava – o rafinată EXPOZIȚIE de BRAZI NECONVENȚIONALI al cărei mesaj a fost urarea „Crăciun fericit, vouă celor care ne sunteți prieteni fideli, oaspeți sau simpli trecători!”
***Centrul Școlar de Educație Incluzivă Suceava, coordonator prof. Raluca Pintilie
https://www.facebook.com/tatianavintur/videos/309270121097238
https://www.facebook.com/watch/?v=277872877549292&ref=sharing
***Clubul Copiilor Gura Humorului, coordonator prof. Mariana Radu
Clubul Copiilor Gura Humorului a întâmpinat frumoasele Sărbători de iarnă printre brăduții cuprinși într-o expoziție colorată de cele mai curate sentimente, asemeni dalbelor flori din colinde.
Apropierea Crăciunului este un minunat prilej de vă dori din adăncul sufletelor noastre să aveți parte de zile binecuvântate cu sănătate, cu bucurii, cu pace, liniște, senin și armonie, cu înțelegere și tihnă, și oameni dragi alături! Sărbători fericite!
https://www.facebook.com/tatianavintur/videos/1661624347517806
***Școala Gimnazială Crucea, „Crăciun cu recunoștință”, coordonator prof. Melania Alexandra Popa
***Liceul Tehnologic „Oltea Doamna” Dolhasca, coordonator prof. Anisia Mariana
E vremea colindelor și a împodobirii brazilor, momente unice pe care le trăim în familie, dar și în familia noastră dragă de la școală…
În suflete cu emoții, în privirile inocente cu lumină și speranță în vremuri mai bune, elevii Liceului Tehnologic „Oltea Doamna” Dolhasca au împodobit brazii în așteptarea lui Moș Crăciun, și-au dăruit cadouri și s-au bucurat împreună de magia sărbătorii Nașterii Domnului.
https://www.facebook.com/100012363524898/videos/201240762221875
***Palatul Copiilor Suceava, „Brăduții spiridușilor”, coordonator prof. Marcela Reuț
Spiridușii Palatului Copiilor Suceava au fost foarte harnici în această perioadă și au realizat o mulțime de brăduți din materiale reciclabile. Cu siguranță
îi va răsplăti! Felicitări tuturor celor implicați în activitatea „Un brăduț altfel”, activitate desfășurată în cadrul Programului Internațional „Eco-Schools”.
***Școala Gimnazială „Ion Irimescu” Fălticeni, coordonator prof. Sabina Dulgheriu
Vă invit, dragii mei, să vă „abateți” puțin de la agitația acestei zile și să zăboviți, cu sufletul deschis, în povestea noastră. E una care surprinde în cel mai frumos și mai sincer mod, magia iernii. Micii campioni au înșiruit pe firul poveștii momente speciale, pline de frumusețe și emoție. Vi le dăruim cu toată dragostea, spre a copilări alături de noi acum, în prag de Craciun!
https://www.facebook.com/tatianavintur/videos/1135852136949792
***Școala Gimnazială nr.10 Suceava, Crăciunul a sosit!”, coordonator prof. Magdalena Ivan
***Brăduții de Crăciun de la Școala Gimnazială Nr. 2 Vicovu de Sus (Coordonator activitate: consilier educativ prof. Geta Bahnean).
Activități extrașcolare an școlar 2021-2022 Școala Gimnazială Nr. 2 Vicovu de Sus
*** Parada bradutilor G.P.P. Prichindel, Suceava, Coordonator , prof. Gheață Paraschiva
Minunatele zile ale Crăciunului, colindelor și datinilor strămoșești să vă găsească la ceas de bucurie alături de cei dragi! Sărbători de iarnă cu bucurie!
Parada brădutilor-G.P.P. Prichindel, Suceava – Presentation by Paraschiva Gheață
*** Școala Gimnazială „Nicolae Labiș” Mălini, „Crăciunul a venit!”, coordonator prof. Rodica Corduneanu
*** Școala Gimnazială Oniceni, „Și tu poți fi Moș Crăciun!”, coordonator prof. Elena Loredana Florea
Obiectivele urmărite în cadrul proiectului (familiarizarea elevilor cu specificul acţiunilor de voluntariat, dezvoltarea spiritului de solidaritate şi toleranţă a elevilor faţă de grupurile sociale dezavantajate, dezvoltarea în rândul elevilor a abilităților sociale, de comunicare interpersonală, formarea şi dezvoltarea capacităţilor de colaborare și de lucru în echipă) și atingerea acestora prin activitățile desfășurate au permis cadrelor didactice să-și îndeplinescă menirea de a-i învăța pe copii să fie mai buni, să- și iubească semenii, să- i ajute pe cei aflați în nevoie.
*** Școala Gimnazială Nr.3 Baia, coordonator prof. Bîtlan Mihaela Daniela
Crăciunul să vă găsească
Tot cu masă-mpărătească,
Să vă aducă lumină
Și casa de bucurii plină!
*** Școala Gimnazială „Al.I.Cuza” Fălticeni, „Bradul -simbolul vieții”, https://www.facebook.com/tatianavintur/videos/945834206362579
***Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir” Suceava, coordonator prof. Angela Rabei, prof. Eugenia Trufin
Crăciunul…. poate să ţeasă un val de nostalgii în jurul nostru. Crăciunul poate fi o zi de sărbătoare sau de rugăciune dar va fi întotdeauna şi o zi de aducere aminte în care ne gândim la tot ce a fost frumos in viata noastră, la bucuria de a dărui, de a aduce zâmbetul pe fețele celor triști, de a fi împreună.
http://cedcsv.ro/cedc/index.php/activitati/evenimente
***Colegiul „Vasile Lovinescu” Fălticeni, coordonator prof. Gabriela Ariton
„Să punem în brăduți, speranță, voință, zâmbet, prieteneie și o amintire de la școală”.
*** Școala Gimnazială Nr.1 Vadu Moldovei, „Vine, vine Moș Crăciun”, coordonator Dulgheriu Paula
„Învaţă pe copil calea pe care trebuie s-o urmeze, şi când va îmbătrâni nu se va abate de la ea” (proverbe 22:6)
Elevii Școlii Gimnaziale Nr. 1 Vadu Moldovei au participat de la mic la mare la acțiunile de caritate cuprinse în proiectul DARURI PENTRU BUNICI, proiect inițiat de doamna profesor Sofia Alina. Totul a pornit de la o poveste …„ cu un om care ajunge la poarta raiului şi înainte de a intra în Rai îl întreabă pe Sf. Petru dacă e posibil să vadă şi el cum şi de ce suferă cei care au ajuns în Iad.
Sf. Petru îl ia cu el şi deschizând o uşă îi arată în acea uriaşă încăpere o masă întinsă pe care existau foarte multe feluri de mâncare care mai de care mai apetisante şi savuroase.
La masă de o parte şi de alta erau mulţi oameni care aveau linguri din lemn cu cozile foarte lungi şi astfel ei nu puteau mânca şi de aceea sufereau. După cele văzute, omul nostru e luat în Rai şi acolo într-o încăpere asemănătoare foarte mare există de asemenea o masă întinsă cu multe feluri de mâncare foarte bune şi oamenii aveau de asemeni linguri din lemn cu cozi foarte lungi, însă ei erau în culmea fericirii.
Văzând acestea omul nostru îl întreabă pe Sf. Petru cum de este posibil ca cei de aici să fie fericiţi. Sf. Petru îi răspunde : aceştia au învățat să dăruiască, ei se hrănesc unul pe celălalt.”
Într-o lume tot mai bulversată de problemele mari și de cele mărunte, o lume în care cu uşurinţă putem să ne îndepărtăm de adevăratele valori umane, acest proiect vine să ne demonstreze nouă înşine că încă ne mai pasă de oamenii de lângă noi.
Generozitatea, responsabilitatea, implicarea, respectul, dăruirea, bucuria de a face bine sunt atribute ale omului educat şi care îşi vor pune amprenta pe devenirea copiilor ca viitori cetăţeni ai comunităţii locale, de aceea învăţăm de la vârste fragede să fim responsabili, să ne implicam la nivelul comunităţii locale, să sprijinim umanitar persoanele defavorizate sau aflate în suferință.
Cu toții putem învăța că a dărui înseamnă de fapt a te bucura în pragul sărbătorilor, sau a zâmbi alături de semenii tăi zi de zi. Sperăm ca acest proiect să aducă zâmbete pe chipurile tuturor celor implicați, fie ca unii dăruiesc, iar alţii se bucură de daruri.
*** Ninge, ninge minunat pe holurile Școlii Gimnaziale „Teodor Balan” Gura Humorului, Coordonator prof. Cornelia Mihaela ZAVALNITCHI
„A fost odată un brad nefericit care s-a însuflețit sub mânuțele gingașe ale copilașilor care l-au împodobit cu măiestrie și cu bucurie. Avem onoarea să vă prezentăm parada brazilor de Crăciun de la Școala Gimnazială „Teodor Balan”, Gura Humorului, care culminează cu un minunat brad- eco. Moș Crăciun să vă găsească sănătoși, să vă încălzească și să vă bucure sufletele în Noaptea Sfântă!
***Centrul Școlar de Educație Incluzivă „Sf. Andrei” Gura Humorului, coordonator prof. Isabella Istrate
*** Școala Gimnazială „Aurelian Stanciu” Salcea, coordonator prof. Paula Lavinia Chelaru
Coordonator,
Inspector școlar prof. Tatiana Vîntur