Școala Zâmbetelor colorate

Standard

„Starea de bine depinde de forul interior al fiecărei persoane. Vestea bună este că acest for interior se poate autoeduca şi schimba, dacă există bunăvoinţă. Iar schimbarea forului interior este un lucru mare.” (Ovidiu Bujor)

Proiectul ,,Școala Zâmbetelor colorate” sau proiectul realizat de personalul de la Școala Gimnazială Milișăuți.

Nu există bucurie mai mare pentru un om decât aceea de a putea face fapte bune, de a dărui… Împlinirea noastră ca profesori se hrănește din zâmbete, din vorbe, din răspunsuri la întrebări, se hrănește dintr-o tihnă a sufletului și a minții. Și poți avea această tihnă dacă și numai dacă LOCURILE pe unde pășești, pe unde îți porți gândurile, unde îți pui toată priceperea și energia îți mângâie ochii, și sufletul, și mintea. Oamenii Școlii Gimnaziale Milișăuți iubesc frumosul, își iubesc și își respecta meseria. Din dragoste pentru copii, din dorința de a-i face să vină cu drag la școală, educatoarele, învățătoarele, profesorii școlii noastre au transformat cele două săptămâni de vacanță de toamnă în ateliere de lucru. Sub îndrumarea doamnei director Rusu Adela, am reușit să fim o echipă care a avut un obiectiv măreț: binele întregii comunități școlare. Astfel, ne-a făcut un plan, am procurat materiale, am vopsit, am pictat.

Cu sprijinul Primăriei Milișăuți, s-a realizat întâi o împrospătare a pereților întregului corp de gimnaziu. Apoi, cu ajutorul voluntarilor din rândul cadrelor didactice, al părinților și al personalului auxiliar am vopsit lambriul de pe holuri și din clase. După o curățenie generală, am început să schițăm povestea colorată cu ajutorul a trei artiști. În primă linie, domnișoara profesoară de educație plastică, Știrbu Alexandra, ne-a fost și nouă dascăl, învățându-ne cum să combinăm culorile, cum să transmitem sentimentele noastre pozitive prin desene. În locul de odihnă dintre parter și etaj se văd pagini aurii transformate în fluturi ce zboară spre cer din cartea deschisă. Prin acest tablou realizat de domnișoara Știrbu înțelegem că educația ne sprijină zborul în lume și ne dă încredere în forțele proprii. O absolventă a școlii noastre, Carmen Maruțeac, a surprins Lumina Științei pe cel mai întunecat hol, dovedind astfel că oricând, oriunde, trebuie să căutăm strălucirea, partea bună a lucrurilor. O altă elevă deosebită ce a absolvit de curând școala noastră, Mititel Andreea, a creat Copacul Științei pe holul parterului, unde, pe diferite ramuri a ilustrat disciplinile studiate în gimnaziu.

Celelalte tablouri au fost realizate în echipe mici de către dascălii noștri. Amintim doar titlurile lor: Umbreluța RESPECT (simbolul Campaniei Județene a Nonviolenței în Mediul Școlar), Teatrul e un DASCĂL, Valorile educației în balon, Fragment muzical, LEADERS, Măști, Handbal, Diversitatea ne unește, Profesorul cu vocație. Suntem uimiți de rezultate, mai ales că specialitatea unora nu are nicio legătură cu arta plastică. Se pare totuși că voința face minuni și că ,,NU există nu pot”. Am vrut și credem că am reușit să dăruim zâmbete, să creăm un mediu educațional de calitate, care să înlesnească o stare de bine, și de ce nu, o creștere a randamentul școlar. Sperăm că elevii noștri sunt încântați de schimbările pe care le vor găsi după o lună de absență din spațiul fizic școlar și că vor aprecia dăruirea profesorilor lor.

„Suntem încântați că am reușit să înfrumusețăm holurile școlii și urmează să ne ocupăm de curte. Vă mărturisesc că alături de doamna Director Rusu Adela am format o echipă și am fost apreciați în adevăratul sens al cuvântului. Mulțumiri tuturor celor care au demonstrat că se poate (dragii noștri colegi de cancelarie, personalul didactic auxiliar și nedidactic, 30 de oameni minunați)!”

       Director, prof. Rusu Adela

       Coordonator pentru proiecte și programe educative, prof. Marciuc Adriana

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s