Cămara cu bunătăți (nonviolente)

Standard

„Ca să fii respectat, începe prin a te respecta.” Tudor Arghezi 


În perioada 1-19 noiembrie 2021 s-a desfășurat campania internațională „19 Zile de activism împotriva abuzurilor asupra copiilor și tinerilor”.

La nivelul Școlii Gimnaziale nr.1 Vatra Dornei s-au desfășurat activități circumscrise proiectului cum ar fi: workshop uri, realizarea de afișe, expoziții de desene care au scos în evidență mesaje anti-violență.

Scopul acestora a fost acela de a conștientiza cu toții, de la cei mai mici până la cei mai mari, efectele devastatoare ale abuzurilor de orice natură asupra copiilor.

În fiecare zi din cele 19 zile ale Campaniei, prin intermediul activităților desfășurate, am transmis mesaje clare despre importanța eliminării abuzurilor deoarece acestea vor avea repercusiuni nu doar în viitorul copiilor, ci asupra întregii societăți, motiv pentru care cu toții vom încerca să ne implicăm activ, identificând și corectând din timp un abuz sau o situație care ar pune în pericol un copil. 

Exemple de activități ce au dus mesaje nonviolente: „Inteligent, nu violent!”, „Un alt orar”, „Cămara cu bunătăți” (nonviolente), „În spatele violenței găsim o suferință”, „Jocurile video-o invitație la violență”, „Toleranța versus iertarea”, „Când și cum recunosc un abuz?”, „Prietenia unește, violența dezbină”, „Echipă =colaborare=cooperare=nonviolență” au fost coordonate de către profesorii: Dincă Sorin, Sandu Teodora, Țăran Liliana, Bighiu Florentina.

Vă recomandăm rețete pentru „Cămara cu bunătăți” (nonviolente):

Compot de bucurie: 100 g complimente, 100 g fericire, 500 ml iubire,100 g respect, 600 ml acceptare, 1000 ml bunăstare, 100 ml calm.
Dulceață de blândețe: 200 g îngăduință, 200 g noblețe, 150 g gingășie, 1 kg de toleranță, 250 g grație. 
Prăjitură cu fericire:  se amestecă bine 100 ml de zâmbet cu 150 g de suflet, după care se presară câteva grame de dor, speranță și tandrețe. Se adaugă câteva linguri cu dulceață de blândețe și entuziasm, cât cuprinde! Se coace la foc domol și se însiropează cu muzică bună. Sfat: a se prepara/ consuma zilnic!

Florentina Bighiu – Școala Gimnazială nr.1 Vatra Dornei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s