Campania 19 zile de activism

Standard

,,Le datorăm copiilor noștri, cei mai vulnerabili cetățeni ai oricărei societăți, o viață lipsită de violență și teamă.”

Pandemia COVID-19 este încă cu noi și continuă să ne schimbe viața și modul în care lucrăm, învățăm și ne conectăm,iar în perioada 1-19 noiembrie 2021  se desfășoară Campania 19 zile de prevenire a abuzurilor și violențelor asupra copiilor și tinerilor.

În cadrul campaniei internaţionale anuale ,,19 zile de activism pentru prevenire a abuzurilor şi violenţei asupra copiilor şi tinerilor’’ în Şcoala Gimnazială ,,Hatmanul Şendrea” Dolheştii Mari şi Şcoala Gimnazială Dolheştii Mici s-au desfăşurat și se desfășoară activități, care constituie exemple de bune practici de educaţie formală şi nonformală.

„De ce încă o ediție a Campaniei 19 zile de activism? Pentru că abuzul și violența împotriva copiilor și tinerilor continuă să fie un fenomen la nivel mondial care încalcă drepturile copiilor, afectează dezvoltarea sănătoasă a acestora și se regăsește la toate nivelurile sociale, de la domiciliu până la sistemele educaționale, de sănătate și justiție. Campania are drept scop mobilizarea și încurajarea activităților locale și naționale pentru o mai bună prevenire a fenomenului“, a spus Eugen Simion, coordonatorul național al campaniei. 

Tema abordată anul acesta la nivel mondial este prevenirea violenței și abuzului sexual asupra copiilor, iar
PE a aprobat un regulament temporar care le permite furnizorilor de servicii pe internet să continue să combată voluntar materialele online care conțin abuzuri sexuale asupra copiilor.

80 de elevi din clasele V-VIII au participat la activitățile campaniei care s-au derulat cu scopul prevenirii și combaterii violenței școlare, de dezvoltare a unor comportamente responsabile la elevi, adulții de mâine, capabili să contribuie la realizarea unei lumi a păcii și non-violenței.

Printre activităţile care s-au desfăşurat, prima săptămână, sub îndrumarea cadrelor didactice: prof. Agafița Gianina-Maria, prof. Vieriu Mihaela, prof. Onea Nadia, prof. Casandra Mihaela, prof. Condur Mirela, prof. Beclea Diana, amintim: lansarea campaniei  ,,19 zile de prevenire a abuzurilor și violențelor asupra copiilor și tinerilor”, dezbateri privind  tema propusă, realizare de desene, afișe cu titlul ,,Manifest jucăuș împotriva violenței ”- ,,copilăria fiind șuvoiul de apă care izvorăște limpede și curat din adâncurile ființei și la care omenirea aleargă fără încetare să-și potolească setea idealurilor sale de dragoste, de bunătate, de frumusețe, de perfecțiune” unde violența nu are ce căuta.

Coordonator prof. CPPE Camelia Chiperi – Școala Gimnazială Dolhești

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s