19 zile de activism – campanie de prevenire a violenței

Standard

O nouă ediție a Campaniei „19 zile de activism împotriva abuzurilor asupra copiilor și tinerilor” se va desfășura în perioada 1-19 noiembrie 2021.

Campania sprijină apariția unei culturi globale pentru prevenirea violenței și abuzului împotriva copiilor și tinerilor și sprijină realizarea  obiectivelor relevante de dezvoltare durabilă – Agenda 2030 și în special Ținta SDG # 16.2

Violența împotriva copiilor și tinerilor include multe forme de violență și abuz fiind selectate 19 teme. Această listă nu este exhaustivă și știm că există multe alte practici dăunătoare care merită să fie denunțate și eliminate.

Termenul de înscriere: 30 octombrie 2021, la adresa:

https://docs.google.com/forms/d/1Zl2ksoZt4zOv21HBaKwduFIonhST9QgDEyHcZBp-9rc/viewform?edit_requested=true

Detalii:

https://ficeromania.wixsite.com/ficeromania

La nivelul unităților de învățământ înscrise în proiectul Campania 19 zile de prevenire a abuzurilor și violențelor asupra copiilor și tinerilor se vor desfășura activitățile pe care acestea și le propun (work-shop-uri, realizarea de afișe, colaje pe teme referitoare la prevenirea abuzurilor, conceperea unor scrisori, eseuri tematice pe care copiii să le trimită autorităților locale, politicienilor, realizarea de desene care să scoată în evidență mesajele anti-violență ale copiilor, realizarea de proiecte media, filme și clipuri cu mesaje anti-violență, întlniri cu specialiști – medici, psihologi, sociologi, polițiști etc.).

Pe data de 2 noiembrie, Ziua  internațională a compasiunii, copiii vor realiza „cercuri ale compasiunii” în comunitățile/instituţiile de  educaţie  unde au devenit vizibile/cunoscute cazuri de abuz și de suferință extremă a copiilor

Tatiana Vîntur – IȘJ Suceava

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s