World Investors Week (WIW – Săptămâna Mondială a Investitorului)

Standard

World Investors Week (WIW – Săptămâna Mondială a Investitorului) este un eveniment ce se desfășoară anual la nivel internațional sub egida IOSCO (International Organization of Securities Commissions). 

Scopul său este de a învăța copiii și tinerii despre bani, instrumente financiare, economisire, planificare financiară, crearea de oportunități financiare pentru creșterea bunăstării, prin activități interactive și distractive. În fiecare an, comunități întregi construiesc acțiuni destinate educației financiare pentru a dezvolta politici de dezvoltare economice și a pune la dispoziția populației instrumente destinate remodelării financiare a viitorului.

In anul 2021 WIW se celebrează în săptămâna 25 – 30 octombrie 2021. Evenimentele pot fi organizate de școli, universități, instituții, autorități, asociații ale societății civile din întreaga lume.

Printre evenimentele organizate de ASF cu ocazia WIW 2021, se află și Clopoțelul sună la BVB! Aceasta este o acțiune specifică educației financiare din mai multe țări. Deschiderea bursei din ziua respectivă de către ASF împreună cu un grup de copii sau tineri reprezintă un moment festiv, care contribuie la popularizarea bursei și a investițiilor în rândul tinerilor, ca parte a educației financiare. De asemenea, acest tip de eveniment a fost derulat și în cadrul GMW (Global Money Week).

La acțiune pot participa elevi din clasa a X-a din licee cu profil economic. Data evenimentului : 25.10.2021, în intervalul 9.30 – 11.15.

Inspector școlar

Prof. Tatiana Vîntur

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s