Educația cea de toate zilele

Standard

„Cei care educă copiii sunt demni de mai multă onoare decât cei care le dau viață, de aceea, pe lângă viață, dăruiți copiilor și arta de a trăi bine, educându-i.” (Aristotel)

Ziua Internațională a Educației, 5 octombrie, a fost sărbătorită și de micii școlari ai clasei IA, de la Școala Gimnazială Milișăuți.

Obiectivele activității au fost familiarizarea elevilor cu semnificația zilei de 5 octombrie, însușirea termenului „educație” și evidențierea rolului educației în formarea personalității elevilor.

Activitatea a debutat cu un brainstorming în cadrul căruia fiecare elev a explicat printr-un cuvânt ce înțelege prin educație. Toate ideile au fost scrise pe frunzulițe care au împodobit copacul toamnei.

Apoi au vizionat un material ppt și au discutat despre importanța educației în viața omului, dreptul la educație, sursele educației, cum se realizează educația în timpul pandemiei.

La final au dorit să transmită prin diferite moduri (desen, poezie, dialog) că „educația este o poartă deschisă spre o lume mai bună”. De asemenea, au înțeles că această zi este dedicată tuturor dascălilor ca semn de recunoștință pentru tot ce reușesc să construiască alături de elevi. (coordonator prof. înv. primar, Anca Pîslar)

5 Octombrie 2021- „Ziua Internațională a Educației ” a fost sărbătorită în acest an școlar de elevii clasei a III-a de la Școala Gimnazială nr.3 Marginea prin desfășurarea activităților: „Educația în jurul lumii”, „Curcubeul educației „, „Copacul educației ” , „Colaj de desene” și   „Audiții muzicale „.

Elevii au dorit să transmită tuturor prin desen, text, culoare, lucru în echipă, comunicare, toleranță și răbdare că: „O educație bună este izvorul întregului bine în lume .” (prof. Ancuța Rotar)

La întrebarea „Ce înseamnă pentru mine educația?”, elevii clasei a IV-a A, de la Școala Gimnazială „I. Ciurea” Fălticeni,  au oferit răspunsuri precum: iubire, înțelegere, respect, dezvoltare, bucurie, redând astfel principalele trăsături pe care atât un elev, cât și un dascăl trebuie să le dețină. Activitatea a avut ca scop identificarea principalelor instrumente cu care elevii lucrează în procesul numit educație.

Prin utilizarea conturului palmei fiecărui elev, am dorit să subliniem că doar prin unitate și implicare putem contribui la o desfășurare armonioasă a procesului educativ. (clasa a IV-a A – coordonator, învățător Andreea Tofan)

Ample activități s-au defășurat la Școala Gimnazială „Ion Muceleanu” Fântâna Mare pentru a marca Ziua Educației. Elevii de la clasele I și a II-a au realizat un copac al educației și au discutat despre importanța educației.  „Pași în educație cu încurajare” au fost făcuți de elevii de gimnaziu, cu scopul de a descoperi beneficiile educației și nevoia de încurajare, încredere și optimism. Elevii au notat pe foi ce au forma unor pași, încurajările pe care simt nevoia să le audă din partea părinților, prietenilor sau profesorilor. După activitate, ele au rămas expuse pe un panou în holul școlii, astfel încât fiecare elev poate vedea aceste încurajări la intrarea în școală.

Elevii clasei a VIII-a, coordonați de doamna profesor Samsonescu Alina, au marcat ziua educației  panou tematic, au realizat prezentări ale unor scriitori sau filosofi români și au decorat ușa cancelariei cu mesaje de recunoștință adresate cadrelor didactice.

Doamnele profesoare Mucilenița Iuliana și Pavăl Alina au realizat o activitate cu părinții elevilor din clasele a V-a și a VI-a. Activitatea a urmărit să vină în sprijinul părinților și să răspundă la întrebarea „De ce refuză copiii?” și să ii ajute să descopere ce tip de părinte este fiecare. (coordonator prof. Pavăl Alina)

„Tot ceea ce n-avem de la naştere şi de care avem nevoie când suntem mari, ne este dat prin educaţie. Această educaţie ne vine de la natură, de la oameni sau de la lucruri.” (Jean Jacques Rousseau)

Tatiana Vîntur – IȘJ Suceava

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s