Educație financiară – Start2Teach

Standard

Programul de educație financiară – Start2Teach – adresat profesorilor din învățământul preuniversitar se desfășoară cu sprijinul inspectoratelor școlare din țară.

Pentru a veni în întâmpinarea comunității educaționale Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a editat un nou număr al revistei online EduFin. Revista conține o serie de informații care pot fi utile profesorilor în activitatea didactică. 

ASF și Institutul de Studii Financiare (ISF) organizează în anul școlar 2020-2021 ediția a II-a a concursului Fii ProFIN! în cadrul programului educațional Start2Teach, în scopul promovării educației financiare în învățământul preuniversitar. Premiile în cadrul acestui concurs constau în 10 tablete oferite pentru cele mai bune 10 planuri de lecție cu tema Relația consumatorului cu instituțiile financiare nebancare – Produse și servicii de asigurare, în vederea susținerii unei ore de educație financiară din programa disciplinei Educație Economico-financiară pentru clasa a VIII-a, aprobată prin Ordinul Ministrului Educației Naționale nr. 3393/28.02.2017 – ora (lecția) aferentă competenței specifice 1.2. din programa menționată.

Regulamentul concursului îl puteți găsi aici.

Înscrierile se transmit la edu@asfromania.ro în perioada 08.02.2021-15.05.2021.

Prima ediție Start2Teach a premiat doi profesori din județul Suceava: prof. Ionela Lăcrămioara Ignătescu – Şcoala Gimnazială nr. 1, Suceava și prof. Gabriela Aungurencei – Şcoala Gimnazială „Ion Creangă”, Suceava.

Felicitări!

Vă adresăm rugămintea de a distribui această revistă către profesorii din unitățile de învățământ preuniversitar din rețeaua teritorială a inspectoratului și, complementar, informația că mai multe se pot afla accesând www.asfromania.ro/edu – unde am creat o secțiune special dedicată tuturor profesorilor. Pentru noi, susținerea activității profesorilor este foarte importantă și de aceea ne dorim o comunicare cât mai largă și ne propunem să răspundem tuturor solicitărilor primite, astfel încât să ajutăm împreună la dezvoltarea sistemului de educație din România.  Sunteți partenerii noștri de încredere și dacă credeți că putem să vă ajutăm și cu alte materiale aferente educației financiare, vă rugăm să ne scrieți pe edu@asfromania.ro. ” (Dan Alexandru CHITIC, Responsabil Educație Financiară – ASF)

Revista EduFin (nr.1 și nr.2) poate fi accesată aici: https://asfromania.ro/edu/revista-edufin/

Alte resurse: Jocuri și activități de educație financiară:

Dă clic pentru a accesa caiet-jocuri.pdf

„Liniștea financiară nu înseamnă achiziționarea diverselor lucruri. Înseamnă să înveți să trăiești cu mai puțin decât produci, ca să poți să dai bani înapoi și să mai rămâi cu alți bani pe care să îi investești. Nu poți căștiga până nu faci asta.” (Dave Ramsey)

Inspector școlar prof. Tatiana Vîntur – I.Ș.J. Suceava

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s