Ora Pământului

Standard

Și în acest an, s-au alăturat celei mai mari acțiuni de voluntariat din lume elevii Școlii Gimnaziale Nr. 4, respectiv a Liceului Teoretic ,,Ion Luca”, Vatra Dornei, în Proiectul ,,Ora Pământului” (@EarthHour), desfășurat în data de 27 martie 2021, între orele 20:30- 21:30.  

Dacă în anii trecuți, marcam evenimentul întâlnindu-ne în fața școlilor și a Primăriei, socializând la lumina lumânărilor, prin jocuri și cântece, realitatea globală actuală ne obligă să ne organizăm …altfel”.

Am stins lumina pentru o oră, exersând atitudini prietenoase cu natura, ce nu vor fi singulare, ci vor continua tot anul, școlile fiind parte a Programului mondial Eco- Școala, ce promovează și organizează activități de educație ecologică.

,,O oră pentru Pământ- o oră pentru oameni” este titlul dat activității la nivel de școală, activitate desfășurată în cadrul Proiectului ,,Geografie distractivă”-la nivel gimnazial, respectiv ,,Experiențe geografice”-la nivel liceal.

Prin evenimentul ,,Ora Pământului” se urmăreşte stimularea impulsului de a conecta oamenii cu Pământul pentru menţinerea climei în limitele normale. Energiile fosile (cărbune, gaz, petrol), utilizate în producerea electricităţii, sunt responsabile de trei sferturi din emisiile de gaze cu efect de seră, aflate la originea încălzirii climatice.

Au fost parte din poveste, la lumina magică a lumânărilor, citind, desenând, jucând jocuri sau depănând amintiri alături de familie, elevii de gimnaziu: Amalia Florea, Olivia Acujboaie, Rebeca Nacu și Ștefan Gavriluț- clasa a V-a A, Corina Colibaba, Daria Proboteanu, Veronica Țiganetea și Cosmin Sârbu- clasa a V-a B, Eric Boboc și Maria Lazăr- clasa a VI-a A, Ștefan Bordei, Sabina Răescu, Lorena Todașcă- clasa a VI-a B, Mara Fediuc și Lavinia Rusu- clasa a VII-a B, Narcisa Roșca- clasa a VIII-a B, respectiv liceeanii: Andreea Boancheș și Diana Pascal- clasa a IX-a E, Iustin Acatrinei, Raluca Antoche, Bianca Buga, Narcisa Mitocaru, Iulia și Iulian Vaman- clasa a X-a D, Smaranda Bîrlădeanu, Alexandra Morozan și Raluca Simionescu- clasa a XI-a A, alături de Petronela Mîndrilă- clasa a XII-a B.

Coordonator, prof. Irinel Mioara Acatrinei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s