100 de zile de școală

Standard

Vineri, 12 martie 2021, ştrumfii clasei pregătitoare D de la Şcoala Gimnazială „Miron Costin” Suceava, îndrumaţi de profesor învățământ primar Palaghianu Lavinia Ocsana, au sărbătorit „100 de zile de şcoală!”. S-au numărat cele 100 de zile indiferent dacă actul educațional s-a realizat în sala de clasă sau on line.  Cu această ocazie, elevii au finalizat proiectul propus la început de semestru I, devenind acum cu adevărat şcolari. Scopul acestei activități nu a fost doar de a număra până la 100. Scopul a fost și acela de a fi creativi, inventivi, de a găsi soluții, de a fi implicați toți membri familiei în realizarea lucrării cu 100 de obiecte, de a petrece timp liber de calitate împreună și de a descoperi pasiunile, prefeințele micilor școlari.

Bucuria împlinirii celor 100 de zile din viaţa de şcolar a ştrumfilor a fost marcată printr-o activitate amplă la care au participat cei 25 de elevi ai clasei pregătitoare, părinţii acestora – urmărind on line întreaga activitate şi domnul director prof. Dumitru Moraru.

Pe parcursul celor 100 de zile, copiii şi-au completat colecţiile personale cu câte un obiect. Astfel s-au scurs 100 de zile, 100 de feluri de a petrece o zi de şcoală, 100 de întrebări şi răspunsuri, 100 de năzbâtii, 100 de emoţii, de vise, de dorinţe împlinite, 100 de feţe vesele şi somnoroase cu ghiozdanul în spate şi cu gândul la ce va fi nou în acea zi.

Ziua a debutat prin prezentarea de către fiecare elev a colecţiei personale. Creativitatea lor şi ajutorul părinţilor au contribuit la realizarea unor colecții interesante, inedite, ce au fost apreciate prin aplauze. Am aflat astfel despre pasiunea lui Tudor O. pentru dinozauri, a Elenei pentru puzzle, a lui David pentru lego, a lui Alexie pentru mișcare, sugerată de imaginile celor  o sută de timbre, a lui Tudor M. pentru științe, animale. Teodora A. ne-a surprins cu lumea minunată a mării și cei o sută de peștișori, Maya cu cele o sută de flori ale prințesei, iar Antonia și Olivia cu cei o sută de ștrumfi colorați, decupați și lipiți. Iustin și Ionuț ne-au reamintit sloganul perioadei prin care am trecut „Totul va fi bine!”, iar Daniil și Filip au construit din o sută de bețe colorate școala și o căsuță pentru păsări. Teo I. a prezentat o machetă cu o sută de figurine din cunoscutele ouă de ciocolată cu surprize, Matei V. a pregătit o sută  de bărcuțe origami pentru a călători spre noi tărâmuri ale cunoașterii, Luca ne-a oferit o sută de flori quilling, Albert o floare magică cu o sută de petale prețioase, iar Oriana ne-a dat prilejul de a „zbura” cu fluturele realizat din o sută de cd.uri. Alte pasiuni au fost descoperite în tabloul realizat de Sofia M. din o sută de scoici, în ursulețul decorat al lui Ștefan, în numărul 100 construit din o sută de creioane colorate al Ioanei și în tricoul personalizat al lui Lucas cu cele o sută de baloane. Sofia C. a scris 100 folosind fotografii în care sunt imortalizate activități desfășurate la școală în cele o sută de zile trecute, iar Matei C. a realizat un curcubeu din inimi, pe fiecare inimă scriind numele colegilor, sentimente trăite, cuvinte sugestive pentru toată perioada parcursă împreună.

Surprizele nu s-au oprit aici. Am descoperit împreună cuvinte ce au legătură cu viața de școlar dintr-un careu ce conținea 100 de litere, apoi am citit 100 de cuvinte.

Activitatea a continuat, în mod festiv, prin angajamentul rostit de elevi în prezența domnului  director și a părinților (on line). Ei au fost felicitați și premiați cu diplome și medalii ”100 de zile de școală” pentru a marca acest moment important din viața lor. Părinţii au fost la înălţimea momentului atât prin implicare, cât și prin emoțiile avute dincolo de ecranul monitorului. Ceasul tematic primit de ștrumfi în dar de la părinți ne va reaminti de timpul petrecut împreună și va fi martorul altor activități la fel de plăcute.

   Am concluzionat împreună că, după 100 de zile de școală ești mai bun. Fiecare și-a găsit punctul forte și a completat ecusonul: „Azi sunt cu 100 de zile mai bun… desenator, dansator, matematician, cititor, mai bun prieten, coleg...”

Atâtea cuvinte, creioane, caiete, culori ….şi, la final, cele 100 de zile de şcoală au fost 100 de zile în care m-am gândit cum să ne întâlnim cu bucurie la școală!

prof. înv. primar Palaghianu Lavinia Ocsana

Şcoala Gimnazială „Miron Costin” Suceava

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s