R.E.S.P.E.C.T. (IV)

Standard

Împreună vom reuși! Schimbarea începe cu noi!

Săptămâna prevenirii  violenței în mediul școlar  a debutat la Școala Gimnazială Corocăiești   cu imnul campaniei R.E.S.P.E.C.T.:

Suntem luptători pentru dreptate…

Ne cunoaștem drepturile și dorim o lume mai dreaptă!

Nu mai vrem oameni loviți!

Nu mai vrem crime și…nici cuvinte batjocoritoare!

În jurul nostru…mii de oameni indiferenți,

Mii de părinți, care și-au uitat copiii departe…în  țară…

Prieteni care se privesc unul pe celălalt …orbiți de indiferență…

Deși e greu, mai avem o sperață:

Că veți ridica fruntea și veți striga cu noi, cu curaj și cu demnitate

RESPECT: RESPONSABILITATE, EDUCAȚIE, SIGURANȚĂ, PREVENȚIE, EMOȚIE, COMUNICARE, TOLERANȚĂ

16.00 Normal 0 false false false EN-US X-NONE X-NONE

Tu doar tu, tu ai în mâna ta…

Tu doar tu tu ai forța de-a lupta!

Tu doar tu, stăpân pe viața ta!

Orice ar fi, nu renunța!

Fii curajos! Luptă cu noi!

Nu renunța, chiar dacă-i greu!

Dacă eu pot… Și tu vei putea să faci ceva cu viața ta!

16.00 Normal 0 false false false EN-US X-NONE X-NONE

Vrem ca atunci când ne uităm în jur să vedem oameni zâmbind!

Vrem să vedem copii jucându-se și părinți îmbrățișându-și pruncii!

Ce rost are să purtăm ură Atâta timp cât în lume există dragoste, speranță, bunătate și încredere?!

Sentimentele și gândurile negre Macină sufletele și spulberă relații…

Acum, cât încă mai avem această putere,

Să ne unim cu toții pentru a milita pentru toleranță, demnitate și R.E.S.P.E.C.T.!

SCHIMBAREA ÎNCEPE CU NOI!„Fii bun de câte ori este posibil. Întotdeauna este posibil!” (Dalai Lama)

 Primele versuri au fost create în 2017 împreună cu elevii școlii (https://www.youtube.com/watch?v=2imyjLPGZhY ), iar ultimele au fost adăugate în acest an, având ca sursă de inspirație moto-ul propus de doamna inspector Tatiana Vîntur pentru a VII-a ediție a campaniei.

              Vineri, 22 ianuarie 2021, s-a desfășurat primul webinar. Acesta a dat START pentru activitățile care se desfășoară în săptămâna 25-30 ianuarie 2021, în cadrul campaniei R.E.S.P.E.C.T.  Activitatea a avut ca invitat de onoare pe doamna inspector Tatiana Vîntur care ne-a prezentat obiectivele campaniei și aspecte relevante ale  campaniilor din anii anteriori.   La activitatea de debut au participat și reprezentați ai altor școli din Suceava și din Botoșani: doamna profesor Daniela Orășanu de la Școala Gimnazială nr. 7, Botoșani , doamna profesor Raluca Dochița de la Școala Gimnazială nr. 10, Suceava, doamna profesor Paveliuc Florența, de la Școala Gimnazială  Mihai Eminescu, Bănești și elevele Andreea Balan și Miriam Logofătul de la Liceul Petru Rareș, Suceava. În cadrul webinarului au fost prezentate platforme și aplicații în care elevii vor putea realiza postere și cărți care să ilustreze tema ediției.

Marți, 25 ianuarie,  s-au alăturat campaniei sucevene și elevi de la Școala Gimnazială Sascut, Bacău. Ei sunt coordonați de doamna profesor Carmen Stanciu, care este  responsabil al comisiei de prevenire și combatere a violenței în școală. Tema întâlnirii a fost Fenomenul Bullying și Cyberbullying. Doamna profesor ne-a prezentat revista pe care o coordonează, Bullying și Cyberbullying, fenomene nocive, o revista care reprezintă un real model de bună practică. Elevii și-au exprimat părerile și emoțiile prin participarea  la un semafor virtual, apoi au dezbătut tema ediției:  Fii bun de câte ori este posibil.  Întotdeauna este posibil!.Pentru a putea realiza materiale cât mai diverse, elevii și profesorii de la cele două școli au prezentat  aplicații și platforma online prin intermediul cărora să  transmitem mesaje în cadrul campaniei: Canva (pentru a realiza postere), StoryJumper (pentru a realiza cărți), Pics Art color (pentru a realiza desene) și Film Maker (pentru a realiza filme). În cadrul activității, elevii au decis să păstreze legătura și au legat  prietenii. A fost o zi plină de optimism care    ne-a dat încredere și în care am găsit aliați destoinici și hotărâți în lupta de prevenire și combatere a violenței în mediul școlar!

Pentru că ne dorim o lume mai bună, în care să nu mai existe violență, i-am încurajat pe elevi să își exprime emoțiile, gândurile și să le comunice prin intermediul desenelor, al  posterelor și al cărților. Așteptăm cu nerăbdare ziua de vineri, 29 ianuarie,  ziua în care ne vom reîntâlni cu toți partenerii noștri, în cadrul concursului de desene, cărți și postere.

ÎMPREUNĂ VOM REUȘI! SCHIMBAREA ÎNCEPE CU NOI! SĂ FIM MAI BUNI ȘI… CEI DIN JURUL NOSTRU NE VOR RĂSPUNDE LA FEL! (prof. Luminița Dobrea)

Tatiana Vîntur – IȘJ Suceava

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s