Despre alt fel de unire…

Standard

„Voinţa reprezintă întreaga viaţă. Dacă ai vrea să fii fericit, ai fi. Voinţa mută munţii din loc. Voinţa este credinţa umană.” (Alfred de Vigny)

Într-o zi a Unirii (24 ianuarie) citesc despre izbânda unei comunități – amenajarea unei săli de sport la Școala Gimnazială Bălcăuți, așteptată de 30 de ani de generații de copii, de profesori, de comunitate.

„SE POATE ….Vă prezint sala de gimnastică de la Școala Bălcăuți. Au fost foarte multe piedici, critici și câte altele… Cu înțelegere din partea domnului primar Vasile Șoiman, a doamnei director Gherasă Secstilia și a doamnei contabile Moroșan Mihaela am ajuns în acest stadiu. Ei au înțeles necesitatea acestei săli, nu mare dar primitoare, și pentru acest lucru îi felicit și le mulțumesc personal. De această sală se bucură peste 100 de copii! Concluzia este una simplă: este nevoie de mai multă implicare pentru progres, din toate punctele de vedere”, scrie pe pagina de facebook domnul profesor Petru Șoiman.

Oameni vrednici, frumoși la suflet, și-au unit eforturile dăruind copiilor un spațiu confortabil, modernizat pentru mișcare, sănătate, pentru trup și suflet. Eu cred că e vorba de dragoste față de semeni, de voință și perseverență, este vorba mai apoi despre putință, despre oameni care sădesc în copiii satului rădăcini puternice din care să-și tragă mai târziu seva. În vară, domnul profesor Petru Șoiman, a amenajat „terenul” din localitate (sper din suflet să găsiți bagheta magică care să-l transforme în unul real) cu „piticii” ce iubesc fotbalul, cu mijloacele personale – coasă, greble, var și pensule.

Mi-s tare dragi acești oameni!

E emoționantă bucuria lor ce merită a fi molipsitoare și împărtășită!

Pentru mine ei sunt eroii unei alt fel de unire – unirea binelui pentru cei de lângă noi! „Succesul, în mare parte, stă în voinţa de a învinge; să ne străduim deci şi să stăruim.” (Seneca)

Tatiana Vîntur

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s