Share-uim învățare cu încurajare (II)

Standard

O nouă ediție de învățare experiențială s-a desfășurat joi, 3 decembrie 2020, la o cană de ceai cu bucurie și învățare cu încurajare.

„În fiecare joi, la ora 17, se ia o canã generoasã, coloratã şi veselã, ȋn care adãugãm douã lingurițe de ID (instrumente digitale), 5 bobițe 5I (idei, ȋmpreunã, ȋnvãțam, ȋmpãrtãşim, ȋmbunãtãțim) şi 3 stropi de principii (principiul ȋncurajãrii, al generozitãții şi ȋnvãțãrii ȋmpreunã).  

Se amestecã politicos şi delicat cu arome de ȋnvãțare, prietenie şi profesionalism, peste care turnãm din belşug bucurie şi bunã dispoziție. Presãrãm deasupra, neapãrat, un strop de prețuire şi… iubire!

 Se savureazã ceaiul  cu oameni minunați, care ȋmpart timp frumos şi de calitate ÎMPREUNǍ!

Vã poftim şi pe voi la ceaiul cu arome speciale, de ȋnvãțare cu bucurie!” (Mihaela Amariței)

„Mulțumesc pentru o nouă întâlnire cu Învățarea. Cu oameni frumoși, cu minți și mentalități deschise, dornici să împartă din cunoașterea lor. Am învățat și despre cum să folosim instrumente pentru a face Școala (d)e Acasă cât mai atractivă, dar și despre Încurajare și despre cum să creștem cât mult profesional și personal. Aroma de dulce … Amintire m-a făcut să mă îndrept cu și mai multă dorință de a savura Prezentul. O altfel de Realitate, dar pe care sunt liberă să mi-o creez cât mai interesant. Și eu folosesc Word Art-ul și, cu același scop,  este și aplicația Word Cloud ce poate fi descărcată pe telefon și poate fi folosită ca și activitate la clasă, cu elevii mai mari (eu am făcut astfel de activități începând cu clasa a III-a, ca urmare a cooperării cu cei de la Îndreptar Digital). Și pentru ca dorința mea de cunoaștere să fie zilnic satisfăcută, am creat și pe Kahoot, Word Wall, LearningApps, Padlet. Abia aștept să creez un eBook folosind experiența de astăzi despre Story Jumper. Am share-uit și părinților aDORAbililor mei de clasa I. Le-am arătat Bucuria de a fi sănătoși împreună, ne-am împărtășit unii altora despre Școala (d)e Acasă, ne-am încurajat că va fi bine dacă vom comunica.” (Dora Dulceac)

Împărtășim învățare cu încurajare într-o atmosferă relaxată, ținând seama de fundamentul învățării – realitatea:

1. Viața este dificilă – nimic nu se obține fără efort(Înveți o limbă străină în 30 de zile)

2. Viața este grea pentru toți cei din jur- speranța că acest lucru nu este valabil și pentru noi: „Omul pășește ca să avanseze.” (Ralph Waldo Emerson)

3. Pentru unii viața este mai dificilă decât pentru alții – viața e un chezlong pe puntea unui vas (Uneori câștigi, uneori înveți, de John Maxwell).

Tatiana Vîntur (gazdă cu încurajări)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s