SuperTeach – Leadership în educație

Standard

Conferința SuperTeach desfășurată pe 24 octombrie 2020, cu tema „Leadership în educație”, a adus în discuție tema leadership-ului ca principal mecanism care demarează schimbarea în educație. Indiferent dacă vorbim de asumarea unui leadership personal sau de leadership managerial în instituțiile educaționale, școala românească are nevoie de oameni optimiști, ambițioși, pregătiți să devină motorul comunităților educaționale din care fac parte.

Câteva idei principale de la conferință:

Tema leadership-ului este una esențială în discuția legată de calitatea și modernizarea educației din România. Multe dintre cele mai reușite inițiative din educație sunt concretizate pe plan local de lideri care devin exemple pentru comunitățile din care fac parte. Astfel, liderul este cel care reușește să canalizeze energiile comunității pentru a genera excelență în procesul educațional. Totodată, liderul este cel care motivează cadrele didactice și care transpune ideile bune în realitate, pentru ca școala să devină un mediu propice pentru dezvoltarea personală, ajutând astfel la conturarea unor caractere reziliente și puternice.

„În România există o nevoie acută de a promova exemple de bune practici, mai ales în domeniul educației”, a transmis Președintele României comunității SuperTeach prin intermediul Ligiei Deca, Consilier Prezidențial în cadrul Departamentului Educație și Cercetare. „Implicarea tuturor actorilor în schimbarea mentalităților și practicilor dinvsistemul de educație reprezintă un pilon important al eforturilor noastre colective de a oferi copiilor un start echitabil în viață”, a adăugat aceasta, felicitând echipa SuperTeach pentru „sprijinul concret și consistent adus proiectului România Educată”.

Peer Stoop, expert la Entrepreneurship Academy în cadrul cursurilor de Dialog și Multiculturalitate, adat exemple concrete de manifestare a leadership-ului în sala de clasă: „Fii un observator și un ascultător și adaptează permanent ce ai de spus la nevoile pe care le au cei din fața ta, învață echilibrul dintre a impune și a permite exprimarea elevilor așa cum este ea și chiar întreabă-i pe aceștia cum le-ar plăcea să se desfășoare orele lor de curs. Mai presus de toate, pregătește-te să critici într-o manieră pozitivă, dar și încurajează-i pe ceilalți să aplice același tip de critică cu tine.”

Întreaga conferință din 24 octombrie 2020, dar și materialele suplimentare despre Leadership Educațional pot fi găsite AICI

Urmăriți pagina SuperTeach!

Continuăm seria webinariilor cu noi invitați.

  • 28 octombrie, ora 17.00 – „În rol de elev pentru elevii tăi”, facilitat de Ana Maria Bostan, Irina Vasile și Anca Simion. Înscrie-te AICI.
  • 29 octombrie, ora 17.00 – „Atelier de Predare cu Mentalitate Deschisă”, facilitat de Carmen Neagu, Cătălina Riznic și Cristina Bărbosu-Ene. Înscrie-te AICI. 
  • 3 noiembrie, ora 17.00 – „Școala de bani”, susținut de Camelia Olari. Înscrie-te AICI
  • 11 noiembrie, Ora 17.00 – ,,Inside Out – Dezvoltare socio-emoțională la preșcolari” facilitat de Andreea Răvaș și Floriana Grozavu. Înscrie-te AICI.
  • 17 noiembrie, ora 17.00 – „Atelier de Predare cu Mentalitate Deschisă”, facilitat de Irina Vasile, Ana Maria Bostan și Anca Simion. Înscrie-te AICI. 
  • 18 noiembrie, Ora 17.00 – ,,Cele 5 limbaje de iubire ale copiilor” facilitat de Iulia Moldovan. Înscrie-te AICI

Următoarea conferință SuperTeach online se va sesfășura pe data de  14 noiembrie 2020.

Mesaj preluat de la Echipa SuperTeach

Tatiana Vîntur – IȘJ Suceava

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s