Un părinte înțelept e un părinte fericit

Standard

În cadrul programului ȘCOALĂ PENTRU PĂRINȚI, inițiat de d-na director, prof. Iacob Alina, astăzi, 28 octombrie 2020 s-a desfășurat la Școala Gimnazială Nr. 1 Vadu Moldovei cu membrii Consiliului Reprezentativ al Părinților o activitate deosebită intitulată „Cum să fii un părinte înțelept”, activitate coordonată de d-na Fărtăiș Elena.

Cei 12 reprezentanți ai părinților împreună cu 4 cadre didactice au pornit în căutarea reteței pentru a fi un părinte înțelept. Ideile de bază ale întâlnirii au fost următoarele:

Școala Gimnazială Vadu Moldovei

* parentalitatea este cea mai importantă și motivantă menire;

* părinții sunt fundamentul familiei;

* abilitățile de părinte nu sunt ceva înnăscut, ele se învață;

* părinții își iubesc foarte mult copiii;

* părinții care vin la „cursuri pentru părinți” sunt cu totul speciali;

*părinții își cunosc cel mai bine copiii;

* nu există o rețetă unică de a fi părinte sau copil mai bun.

            Concluzia: Nu există o rețetă unică de a fi părinte. Fiecare trebuie să găsim soluții individuale în fața solicitărilor rolului de părinte, dar deschiderea față de ideile noi și învățarea unor metode diferite ne pot ajuta să îmbunătățim propriile abilități parentale.

            După o sesiune de discuții libere, bazate pe experiențele proprii ale părinților, s-a desprins  o idee principală: ca să avem copii fericiți, noi, părinții trebuie să fim fericiți! Fericirea o putem afla în lucrurile mărunte ce ne înconjoară și care ne fac să ne simțim bine: un boboc de floare, o rază de soare strecurată prin perdea, joaca unui pui de pisică, un nor cu o formă bizară, o mângâiere ușoară pe obraz, o ceașcă de cafea aromată….

Școala Gimnazială Vadu Moldovei

Feedback-ul primit ne-a încărcat de energie și speranță: putem să fim părinți înțelepți! La întrebarea „Cum vi s-a părut activitatea de astăzi?” am primit răspunsuri minunate: „o activitate la care am participat cu toată deschiderea și de la care am învățat lucruri inedite”, „ benefică, educativă, relaxantă. SUPER!”, „o activitate relaxantă și eficientă”, „benefică, necesară și de continuat”, „interesantă și plină de surprize plăcute”, „încărcată de emoții pozitive, energie și…nostalgie”. Toate ideile s-au strâns în coșul cu roadele comunicării.

Nu uitați: un părinte înțelept e un părinte fericit! Aceasta e rețeta descoperită astăzi.

A consemnat  prof.înv. primar Dulgheriu Paula Veronica

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s