SuperTeach – Leadership în educație

Standard

SuperTeach este proiectul care promoveaza centrarea pe nevoile elevilor si formarea cadrelor didactice după principiile mentalității deschise. SuperTeach este inițiat de Fundația Romanian Business Leaders, EDUCATIVA și Institutul Dezvoltării Personale.

„SuperTeach” sau despre „Mentalitate deschisă” îmi este aproape de multă vreme. Și mai aproape îmi este din toamna trecută, 5 octombrie 2019, după acel „spectacol” motivațional desfășurat la Suceava.

Am susținut atunci un workshop „Școala, organizație care învață”: (gândire sistematică, viziune, schimbarea modelului mental, învățarea în echipă și influența personală) aducând argumente pentru învățarea permanentă la orice vârstă. A trecut un an! Îmi pare că a trecut un veac… un „veac” cu schimbări, cu învățare online, cu frustrări și dificultăți, cu inspirație și oportunități, cu conferințe online și webinarii care s-au cernut în timp.

Cea mai dragă mi-e prima conferință online „SuperTeach” (mai 2020) pentru că mie mi-a dăruit speranța că veacul nu-i de singurătate, mesajul fiind simplu și motivațional „Educația trebuie să continue chiar dacă #stămacasă”.

Urmăresc de atunci, din luna mai, conferințele online cu teme actuale, cu invitați, care mai de care mai interesant, atractiv, inspirațional: Ari Pokka, Președinte al Consiliului Internațional al Directorilor și autorul cărții „Leadership și management de top în școala finlandeză”, Iulius Carebia, Mirela Tanc – despre învățarea hibridă, Oana Moșoiu -trainer, voluntar, profesor, mamă (www.trainingulmeu.ro), Ana Medeșan, Andreas Schleicher -coordonatorul programului OCDE pentru evaluarea internațională a studenților și programul OECD Indicatori ai sistemelor de învățământ, Dragoș Iliescu – „Evaluare, testare, feedback”, Andy Szekely -trainer și speaker.

Am recuperat azi conferința de ieri „Leadership în educație” (înregistrată): Ligia Deca, consilier prezidențial pe probleme de educație (dinamism, „open mind”, România educată – implementare în viitorul apropiat), Peer Stoop, expert la Entrepreneurship Academy în cadrul cursurilor de Dialog și Multiculturalitate, Andy Szekely – speaker și coach în dezvoltare personală. Lor li s-au alăturat directori (Simona Covrig – Școala Bucșoaia), elevi, Dragoș Anastasiu (dirijorul conferințelor), Cristina Gheorghe (Școala Varlaam, a pus „fundația” SuperTeach-co fondator) Ioana Deneș (softul fiecărei ediții).

Am învățat și dau mai departe din conferința „Leadership în educație”:

***Leadership înseamnă: caracter, competență profesională, inteligență adaptativă, autocunoaștere și conștiință socială, pozitivitate și perseverență (Radu Manolescu – inițiator al proiectului https://edunetworks.ro/)

***Caracteristicile unui profesor inspirator: răbdare, entuziasm, abilitatea de a inspira, energie, claritatea mesajului, excelență academică, integritate morală, bunătate.

*** https://ave-romania.ro/academia-de-leadership

*** Andy Szekely: Leadership înseamnă EVIS: Energie + Viziune + Influență (de folosit mai des cuvântul „încă”, exemplu: înțeleg că nu ai reușit încă)+ Statornicie (statornic cu visurile tale, mentalitate de tip stejar, nu renunța la ținte când dai de greu).

*** Alege să fii stejar sau brocoli, stejarul face prima ghindă după 25 de ani, brocoli ajunge la maturitate în 3 luni.

***Școala de ghi(n)zi https://shop.andyszekely.ro/cumpara/scoala-de-ghi-n-zi-7751291

*** Povestea copiilor cu gheme pufoase în spate – merită să o ascultați în înregistrarea conferinței.

Înregistrarea conferinței din 24 octombrie: https://www.facebook.com/SuperTeachRomania/videos/349646939593311

Puteți fi parte a comunității cu mentalitate deschisă SuperTeach prin acțiune, pasiune și vocație. /https://www.superteach.ro/

Puteți achizitiona cartea Mentalitatea Deschisă online accesând link-ul https://www.idp-romania.ro/carte-mentalitatea-deschisa/ 

Următoarea conferință: Revoluția mentalității în educație – Educație timpurie, 14 noiembrie 2020 (găsiți informații pe pagina de facebook: https://www.facebook.com/SuperTeachRomania)

Tatiana Vîntur – I.S.J. Suceava

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s