Școala Siguranței Tedi

Standard

În anul școlar 2020 – 2021, MASPEX ROMANIA S.R.L continuă implementarea, în parteneriat cu Ministerul Educației și Cercetării, a proiectului Școala Siguranței Tedi, destinat elevilor din clasa I, în vederea îmbunătățirii condițiilor de siguranță a acestora acasă, la școală, în timpul liber. Proiectul are la bază Protocolul de colaborare înregistrat la MEN cu nr. 9926/23.08.2017.

„Vă mulțumim pentru efortul de diseminare a informațiilor în unitățile de învățământ din județul dvs./municipiul București. Datorită eforturilor comune ale dvs., ale directorilor, ale profesorilor pentru învățământul primar și al partenerilor, până acum, pe parcursul celor cinci ediții ale programului, desfășurate în perioada 2015-2020, peste 180.000 de elevi de clasa I au învățat despre siguranță într-un mod atractiv și interactiv.” (coordonatorul programului Școala Siguranței Tedi)

În anul şcolar 2020-2021 continuă programul Şcoala siguranţei Tedi care se adresează tuturor unităților de învățământ cu elevi de clasa I din ţară. Pentru desfăşurarea ediţiei 2020-2021 a programului, etapele sunt:

 • 28 septembrie – 23 octombrie 2020: înscrierea în program; centralizarea rezultatelor  si trimiterea link-urilor cu materiale către cei înscriși;
 • 2 noiembrie 2020 – lansarea oficială a programului şi începerea activităţilor.
 • 2 noiembrie 2020 – 15 martie 2021: desfăşurarea activităţilor educative din program.
 • La programul Şcoala Siguranţei Tedi pot lua parte elevii de clasa I din anul şcolar 2020-2021 din şcolile din România. Pentru a se înscrie în Şcoala Siguranţei Tedi, fiecare învăţător de clasa I trebuie sa acceseze site-ul http://www.scoalatedi.ro, secţiunea înscriere şi să completeze formularul de înscriere cu datele de contact şi numărul de elevi pe care îl are la clasă. După finalizarea înscrierilor, partenerul Maspex va trimite către școli materialele educaționale aferente programului, în format electronic. Suportul didactic este asigurat de Tedi și este format din:
 • Carte de activități pentru elevi – clasa I;
 • Materiale educaționale și scenarii de activități pentru învățători – clasa I;
 • Pliant informativ pentru părinți.

Materialele de învățare sunt adaptate modului de învățare specific elevilor de clasa I și respectă tematica:

 • Siguranța în drum spre școală:
 • Siguranța în școală (bullying, relația cu colegii) și în excursie;
 • Siguranța acasă;
 • Siguranța online.

În acest an au fost introduse activități jocuri legate de igienă, pentru o mai bună adaptare a copiilor la contextul pandemic actual. Toate activitățile vor fi susținute doar de învățători, în conformitate cu scenariile de funcționare ale unităților de învățământ. Alte persoane (polițiști, mascota Tedi, bloggeri parteneri în proiect etc.) pot interacționa cu elevii doar on-line.

Toate informațiile și noutățile sunt disponibile pe www.scoalatedi.ro.

Adresă MEC nr.1440M/RLB/6199DGIP/15.10.2020

Inspector școlar prof. Tatiana Vîntur – IȘJ Suceava

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s