Planul de acțiune pentru educația digitală

Standard

Comisia Europeană a lansat o consultare publică la nivelul Uniunii Europene privind revizuirea Planului de acțiune pentru educația digitală, pentru a se asigura că viitorul Plan va reflecta experiența dobândită în domeniul educației și formării profesionale de către statele membre pe durata crizei generate de Covid-19.

Din cauza pandemiei, majoritatea școlilor și instituțiilor de învățământ superior au suspendat organizarea cursurilor față în față și au trecut la învățarea on-line și la distanță, tehnologiile digitale fiind utilizate la o scară largă, fără precedent.

Consultarea publică urmărește să colecteze opiniile cetățenilor, instituțiilor și organizațiilor din sectoarele public și privat, care doresc să își comunice punctele de vedere și experiențele dobândite în urma acestei crize, precum și viziunea despre educația digitală în Europa. Procesul va fi completat cu o serie de evenimente de informare on-line desfășurate pe durata verii, prin care să se colecteze și alte opinii despre educația digitală și experiența acumulată în urma crizei de Covid-19.

Este încurajată, în special, participarea cursanților, personalului didactic, părinților și reprezentanților instituțiilor de educație și formare profesională. De asemenea, sunt așteptate contribuțiile organizațiilor guvernamentale și neguvernamentale.

► Consultarea se va desfășura până în data de 4 septembrie a.c., chestionarul fiind disponibil aici

Chestionarul este disponibil începând cu 9 iulie 2020. Pentru completare selectați limba română:

https://ec.europa.eu/info/law/better-regulation/have-your-say/initiatives/12453-Digital-Education-Action-Plan/public-consultation

Tatiana Vîntur – ISJ Suceava

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s