Ziua Internațională a Siguranței pe Internet

Standard
Vă invităm să organizați o activitate cu copiii în săptămâna 10-14 februarie 2020 în care să accesați platforma www.farafrica.ro.
Exemple de activități desfășurate:

11 februarie – Ziua Internațională a Siguranței pe Internet a fost marcată la Liceul cu Program Sportiv Suceava, la clasa a X-a A, prin activități ce au avut scopul de a conștientiza elevii asupa pericolelor de pe internet, asupra agresiunilor în mediul online la care sunt expuși adolescenții, asupra asupra promovării unei imagini de sine autentice, asupra asumării responsabilității în privința postărilor online. În cadrul orei siguranta internet LPSde dirigenție, aceștia au fost provocați să conștientizeze propriile emoții în diferite situații legate de explorarea internetului (de la a cere permisiunea părinților, la „împrietenirea” pe rețelele de socializare, postarea selfie-urilor, până la asumarea unor postări în cronologia altor persoane).

Coordonați de prof. diriginte, Popescu Agnes-Monica, cu sprijinul d-lui bibliotecar, prof. Chiricheș Gabriel, elevii și-au exprimat opinia cu privire la modalitățile de explorare a internetului, recunoscând că nu s-au gândit și la aspectele negative. Accesând pagina web farafrica.ro, ei au urmărit povestea „neînfricaților” (Alina Eremia, Mimi, Irina Rimes, Deliric și Alex Daragiu), care le-a deschis o nouă perspectivă asupra hărțuirii online. Acest demers aparține organizației Salvați Copiii și voluntarilor de la Ora de Net, care au lansat campania media „O lume fără frică”.

Poveștile vedetelor le-au arătat tinerilor cum ar putea depăși situațiile de (cyber)bullying, cerând ajutor adulților sau apelând la linia de informare și consiliere ctrl_AJUTOR. În etapa de reflecție, elevii și-au exprimat opinia cu privire la drepturile ce ar trebui protejate în mediul online și au realizat importanța menținerii unei imagini de sine autentice și în mediul virtual.

 

10 E-3Campania „O lume fără frică” din cadrul programului „Ora de net”, inițiată de Organizația Salvați copiii, s-a desfășurat la Liceul Teoretic „I. Luca” Vatra Dornei, la clasele X-a D și a X-a E, coordonator psiholog Delia Drăgan.

Cyberbullying – ul și semnificația acestuia, consecințele acestuia, efectele produse din perspectivă emoțională a fost tema centrală a campaniei. A fost vizionat filmul ,,O lume fără frică”.

La clasa a X-a E s-a desfășurat activitatea ,,Cuvinte, gesturi care dor și rănesc! ”. Elevii au identificat cuvinte și gesturile care rănesc,  care îi fac să sufere, au identificat stările emoționale și modalități de apărare. (CPPE prof. Loredana Huțuleac)

La Şcoala Gimnazială Nr. 8 Suceava s-au desfășurat, împreună cu voluntarii Organizației „Salvați Copiii” Suceava, activități la clasele: a III-a C (prof. înv. primar Lucuțar Laura), a IV-a C (prof. înv. primar Honciuc Irina-Cătălina ), a V-a B (prof. dirig. Confederat Lăcrămioara ), a VII-a A (prof. dirig. Şlincu Gabriela ), a VII-a B (prof. dirig. Strejac Oana),a VIII-a A (prof. dirig. Gorcea Ioan) și  a  VIII-a B (prof. dirig. Solovăstru Camelia ). Activitățile au vizat informarea elevilor şi sensibilizarea lor cu privire la pericolele  la care sunt expuși prin folosirea Internetului,  indiferent de palierul vizat: jocuri,  cumpărături, socializare, teme pentru acasă etc. Au fost oferite totodată, soluții de restricționare a accesului la anumite site-uri şi s-au pus la dispoziție kit- uri de raportare a abuzurilor. De asemenea, au fost subliniate experiențele neplăcute pe care copiii riscă să le trăiască pe Internet, stresul, consumul interior în condițiile frecventării unor site-uri, aspectul hărțuirii pe Internet,  al expunerii publice prin dezvăluirea de informații personale. Scopul principal al activităților derulate a fost promovarea  utilizării într-un mod mai sigur şi responsabil a tehnologiei online. (Responsabil C.P.P.E- Honciuc Irina Cătălina)

Informații suplimentare:

Detalii despre „O lume fără frică” : https://bit.ly/2w0Da4X

Descarcă broșura pe care echipa Ora de Net a pregătit-o pentru părinți 👉 https://bit.ly/38jFoL0.

Ești asistent social sau consilier școlar? Te confrunți cu situații ce implică internetul sau noile tehnologii? Iată o serie de beneficii profesionale pe care le poți avea dacă esti mai bine informat pe tema siguranței online a copiilor
👉 https://bit.ly/2HcNoS5.

Cea mai noua propunere este descrisa aici:https://bit.ly/2unetzr. Pe lângă aceasta este în derulare campania „Joc si joacă în era digitala” – detalii aici: https://oradenet.salvaticopiii.ro/blog/joc-si-joaca/.

– Contactează-ne oricând ai nevoie de informații sau sprijin: https://bit.ly/31DLGCQ

#ZiuaSiguranteipeInternet #oradenet #salvaticopiii

 

Tatiana Vîntur – IȘJ Suceava

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s