Magia bunului simț

Standard

Elevii Școlii Gimnaziale Ciocănești au reușit să transforme ZIUA MONDIALĂ A BUNULUI-SIMȚ – 4 noiembrie-  într-una plină de magie și culoare.

72752159_571727343564045_3601194670262059008_nCum copiilor le plac super-puterile, am decis să transformăm valorile morale în puteri ce pot schimba lumea. Astfel, fiecare copil și-a ales o super-putere încercâd să motiveze de ce BUNĂTATEA, RESPECTUL, PRIETENIA, CURAJUL, LOIALITATEA, GENEROZITATEA sau ÎNCREDEREA sunt magice și de ce aceia care le dețin, rămân în sufletele celor din jur așa cum o fac eroii.

În această lume învestită cu puteri nelimitate, elevii au confecționat „Cufărul bunului-simț”, în care au pus la păstrare valorile care ne transformă  în oameni speciali. Bunul-simț a primit și un chip în ochii căruia se citește bunătatea și ale cărui buze rostesc” cuvinte magice”: „Te rog!”,„Mulțumesc!” sau „Iartă-mă!”. În același spirit al magiei, copiii au creat „poțiuni magice” considerând că dacă ”amestecăm cu grijă adevărul și încrederea, adăugăm onestitate și respect,nu uităm de bunătate și generozitate, obținem un amestec omogen numit<<BUN-SIMȚ>>”. Au dăruit colegilor baloane și au încercat să-i convingă de faptul că o lume în care ne respectăm unii pe alții, e o lume „colorată”.

75653211_419165392100276_21999973541347328_nO altă activitate în care elevii au demonstrat puterea valorilor morale a fost „Să batem palma cu… bunul-simț”. Copiii au avut de identificat reguli simple aplicabile în grupul de școală, ce au ca rezultat un comportament adecvat în programul de învățare. Regulile au fost notate pe mâini decupate și ,,plantate” în ,,solul” clasei (pahare de plastic), apoi s-au afișat pe panoul activității. Și pentru că au descoperit împreună cât de puternici sunt dacă respectă regulile bunului-simț, au decis că vor încerca să transforme fiecare zi în ZIUA BUNULUI-SIMȚ.

Prof. Claudia Samson – Școala Gimnazială Ciocănești

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s