Călătorie către succes!

Standard

Ministerul Educației Naționale a premiat absolvenții de clasa a VIII-a care au obținut media 10 la examentul național de evaluare și absolvenții de liceu care au obținut media 10 la examentul național de bacalaureat.

20 de absolvenți din județul Suceava, însoțiți de părinți, directorii unităților școlare, profesorii diriginți, inspectori școlari au participat la festivitatea de premiere „Călătorie către succes” organizată de I.Ș.J. Suceava, la sala „Ștefan cel Mare” Suceava a C.J. Suceava. La festivitate  a participat doamna prefect Mirela Adomnicăi. Evenimentul a fost moderat de inspector școlar general prof. Gabriela Mihai, alături de insp. general adj. prof. Alexandra Chirilă și insp.general adj. prof. Cristian Cuciurean.

69933196_2525967297460907_2939055578170785792_oElevii premiați au fost: absolvenți de gimnaziu:

Flavia Elena Bîrsan – Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Rădăuți; Francesca Niculcea – Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Rădăuți; Adela Țicșa – Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Rădăuți; Alexia Babliuc – Colegiul Național „Ștefan cel Mare” Suceava; Rebeca Spoială – Colegiul Național „Ștefan cel Mare” Suceava; Teodora Denisa Babalean – Școala Gimnazială „Samson Bodnarescu” Gălănești; Alina Carcea – Școala Gimnazială „Ion Vicoveanu” Vicovu de Jos; Filip Fabian Ciocan – Școala Gimnazială Nr. 1 Gura Humorului; Elena Doruța Coroamă – Școala Gimnazială „I.G. Sbiera” Horodnic de Jos; Ilinca Mareş- Școala Gimnazială Humoreni; Raluca Elena Sandu – Colegiul Național „Nicu Gane” Fălticeni; Alexia Maria Schipor – Școala Gimnazială nr. 1 Vicovu de Sus; Mihaela Todosi – Liceul Tehnologic Pârteștii de Jos; Teodora Elena Bărbuță – Școala Gimnazială „Regina Elisabeta” Rădăuți; Andrei Lupeș -Colegiul Național „Petru Rareș” Suceava.

Elevi de liceu:

Catinca Dobroghii -Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” Suceava, specializarea știinţe sociale; Georgiana Zbranca – Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” Suceava, specializarea învăţător/educatoare; Darius Lungu – Colegiul Tehnic Rădăuţi, filologie; Andrei Pavăl – Colegiul Naţional ”Ştefan cel Mare” Suceava, mate – info; Andrei Alexandru Muntean – Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” Suceava, științele naturii.

Elevii au primit flori, diplome „Excelsior”, premii în bani (1000 lei, absolvenții de gimnaziu și 3000 lei absolvenții de liceu).

70773660_1126211847766902_602791233995145216_n„Consider că nu există o rețetă generală a succesului, însă acesta este în fiecare dintre noi, așteptând să iasă la iveală sub o formă unică, dictată de voință și de talent.”(Alexia Babliuc)

„Vreau ca timpul să treacă cu folos, iar eu să devin, încetul cu încetul, un om de valoare, un om cu caracter, care știe să iubească și să-i aprecieze pe cei din jur.” (Adela Ticșa)

„Succesul este rezultatul favorabil sau pozitiv în cazul unei acțiuni, o reușită – în
cazul meu – notele de la Evaluarea Națională. Deși mi se părea imposibil, am reușit
datorită profesorilor, familiei și prietenilor care m-au ajutat atunci când am vrut să
renunț. Perseverența, munca și chiar unele eșecuri au fost atributele ce mi-au pavat
drumul spre reușită.” (Francesca Niculcea)

„Am învăţat în mod constant la toate obiectele, considerând că fiecare are un rol în devenirea mea ca om. Aşadar, prin multă muncă şi puţin noroc, am reuşit să obţin rezultatele pe care orice elev şi le doreşte.” (Flavia Elena Bîrsan)

„Adevărata reușită este alcătuită din mai multe succese și nu poate fi obținută decât cu multă muncă și o atitudine constantă, lipsită de orgoliu sau mândrie, iar frumusețea acesteia nu stă în lucrurile materiale pe care le câștigi din urma ei, ci din impactul ei asupra ta și asupra celor din jur.” (Teodora Denisa Babalean)

70505348_497014134469234_9182854870162472960_n„Am reușit prin multă muncă, am acordat studiului marea majoritate a timpului. La
școală, la orele de curs, la orele de pregătire suplimentară m-am remarcat permanent,
am fost mereu activ, astfel am putut să acumulez toate informațiile de la școală, iar
odată ajuns acasă, după o navetă zilnică de 16 km, reușeam să-mi cimentez toate
noțiunile lucrând temele suplimentare și alte exerciții care mă provocau.” (Lupeș Andrei)

„În cei patru ani în care am muncit continuu, am învățat zilnic și am lucrat mult. Nu
au fost ușor, însă, cum știe toată lumea, succesul este un țel pe care îl atingem muncind
intens și dându-ne silința pentru orice lucru mărunt.” (Raluca Elena Sandu)

„Sunt convinsă că munca depusă până acum constituie un prim pas în atingerea țelului pe care mi l-am propus și mă voi strădui să urmez același curs și pe parcursul celor patru ani de liceu.” (Theodora Elena Bărbuță)

„Am fost perseverență pe parcursul activității școlare în toți anii de gimnaziu.” (Elena Doruța Coroamă)

„Cheia în această călătorie către succes este munca, dar, se pare că nici ea nu înseamnă pe deplin împlinire dacă nu este îmbinată cu răbdarea, cu bunul simț, cu altruismul sau toleranța față de semeni.” (Fabian Ciocan)

„Cheia unei educații de succes este să descoperi în elevi, noi drumuri de afirmare
pentru a le deschide noi orizonturi și pentru a-i sprijini.” (Carcea Alina)

„Dacă e ceva ce am învățat din această realizare a mea, este faptul că tu ești propria
ta limită. Succesul pentru mine nu înseamnă neapărat ceea ce se vede, ci, de cele mai multe ori, succesul se bazează pe muncă, efort și transpirație. Și astea nu se văd.” (Spoială Rebeca)

„Notele maxime obținute la Evaluarea Națională din 2019 sunt o recunoaștere a eforturilor depuse de-a lungul celor patru ani de gimnaziu, a seriozității cu care am participat la activitățile școlare și extrașcolare.” (Mareș Ilinca)

„Această mare realizare nu s-ar fi întâmplat dacă nu aș fi avut sprijinul profesorilor, cărora le mulțumesc pentru munca depusă.” (Mihaela Todosi)

„Sunt dinamică, altruistă, ambiţioasă şi comunicativă, consecventă, foarte bine
pregătită, implicată în activităţile şcolare şi extraşcolare. ” (Alexia Maria Schipor)

„Dorința de a învinge constă în succesul fiecărui om. Am sperat, am învățat, am perseverat, iar rezultatele nu au încetat să apară.” (Andrei Pavăl)

„Deși rezultatele pe care le-am obținut mă fac să fiu mândră și fericită, nu succesul școlar, ci educația a fost și este un scop pentru mine. Consider că prin educație ne distingem cu adevărat între noi și că educația este cea mai puternică armă care ne va ajuta să schimbăm lumea în bine. Iar școala, alături de familie, participă nemijlocit la educarea noastră, a elevilor săi.” (Catinca Dobroghii)

„Am norocul de a avea părinți minunați, care m-au sprijinit în tot ceea ce miam propus. Am avut șansa de a cunoaste profesori extraordinari care mi-au văzutsclipirea, m-au încurajat și m-au ajutat să ajung unde sunt acum. Succesul meu nu e o loterie, e încununarea zilelor și nopților de muncă asiduă. Mulțumesc tuturor!” (Zbranca Georgiana)

„A fost o călătorie grea, dar unică; mi-au fost alături profesorii, colegii, părinții, familia și niciodată nu m-am simțit singur. Succesul înseamnă pentru mine multă muncă, studiu, pasiune, dedicare, rugăciune și plăcere de a învăța. Am dat tot ce am putut mai bun, atât în anii de școală, cât și la examenul final.” (Darius Lungu)

„Succesul trebuie planificat și alimentat de o dorință neîncetată pentru reușită. De la profesori am primit tot timpul un sprijin important care m-a ajutat să mă perfecționez tot mai mult. Cel care își dorește cu adevărat un lucru găsește o cale, cel care nu, găsește o scuză.” (Andrei Alexandru Muntean)

Excelsior, dragi absolvenți!

Tatiana Vîntur

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s