Comunicarea în diversitate

Standard

În aula Colegiului  Tehnic de Industrie Alimentară, Suceava s-a derulat în ziua de 19 februarie 2019, dezbaterea  „Comunicarea în diversitate”. Evenimentul face parte din proiectul educațional interjudețean “Cetățean european”  și a fost organizat de Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară, Suceava, în colaborare cu doamna Cristina Onofrei, președinte a clubului Toastmasters,  Suceava și membră a organizației internationale „Leadership in Motion”.

20190219_102358La eveniment au participat cadre didactice și elevi de la: Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir”, Colegiul Național „Ștefan cel Mare”, Colegiul Tehnic „Petru Muşat”, Colegiul Național de Informatică „Spiru Haret”, Colegiul Național „Mihai Eminescu” , Colegiul Național „Petru Rareș”,  Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară, toate din Suceava, dar și din orașele Rădăuți și Gura Humorului.

Scopul dezbaterii a fost dezvoltarea cooperării și colaborării între elevi și cadre didactice de la unități diferite de învățământ. Printre temele abordate s-au numărat: „Ce ne deosebește și ce ne unește?”, „De ce e importantă comunicarea în diversitate?”, „Ce provocări ridică”, „Ce soluții există?”.

20190219_121605Elevii sunt beneficiari direcți ai actului educațional și totodată cei care vor activa în societatea de mâine, învățând să-și argumenteze ideile, să se implice, să găsească soluții creative la problemele pe care le sesizează.

Experiența educațională a adus beneficii deopotrivă elevilor și profesorilor îndrumători, etapă cuprinsă în proiectul interjudețean „Cetățean european”.

Felicitări copiilor pentru deschiderea, sinceritatea, curajul, inteligența și empatia de care au dat dovadă!

Felicitări profesorilor întrucât  au înțeles importanța unor astfel de întâlniri pentru dezvoltarea personală a elevilor realizată într-o manieră diferită față de cea cu care sunt obișnuiți în sălile lor de clasă! Nu în ultimul rând felicitări doamnei Cristina Onofrei, pasionată de îmbunătățirea abilităților de comunicare, convinsă că relațiile interumane sunt cele care ne determină calitatea vieții personale și profesionale!

Prof. Tompea Petruța

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s