Săptămâna nonviolenței în școli (IV)

Standard

51163535_1199575060216638_7289278938398851072_n„Campania de prevenire a violenței RESPECT este inițiată de I.Ș.J. Suceava – educație permanentă și are scopul scopul de a preveni agresivitatea și violența în mediul școlar prin exersarea unor comportamente și atitudini civilizate de către copii și elevi, în mediul școlar și în afara acestuia, astfel încât aceștia să se manifeste cu responsabilitate, să fie capabili să-și gestioneze emoțiile, în deplină siguranță, printr-o atitudine tolerantă, preventivă, comunicând activ, asertiv și nonviolent.

Campania de prevenire a violenței R.E.S.P.E.C.T. a fost implementată și la nivelul Școlii Gimnaziale Nr.4 Suceava, desfășurându-se în perioada 28 ianuarie – 1 februarie 2019. Coordonatorul Campaniei R.E.S.P.E.C.T., consilier școlar Întorsură Ramona din cadrul C.J.R.A.E. Suceava, împreună cu echipa de proiect formată din profesorii de la Școala Gimnazială Nr.4 Suceava, director prof. Bobric Petronela, consilier educativ prof. Țuca Claudia, prof. Marchitan Monica, prof. Rogoz Elena, prof. Serhei Alina, prof. Moscaliuc Veronica, prof. Zofotă Daniela și prof. Corneanu Simona s-au preocupat de desfășurarea unor activități variate având ca scop dezvoltarea abilităților de comunicare în vederea găsirii unor soluții pentru prevenirea și combaterea violenței, dintre care amintim: „Fii responsabil de fapta ta!”, „Fii om prin educație!”, „Comunicarea interumană”, „Prevenirea violenței prin educație”, „Emoții – imagine de sine”, „Toleranța, o lecție de viață!”

thumbnailElevii au fost informați cu privire la activitățile ce se vor desfășura la nivelul școlii în cadrul Campaniei R.E.S.P.E.C.T. S-au prezentat componentele campaniei: RESPONSABILITATE, EMOȚIE, SIGURANȚĂ, PREVENȚIE, EDUCAȚIE, COMUNICARE, TOLERANȚĂ, urmărindu-se promovarea atitudinii prietenoase, a armoniei şi a toleranţei continue, dezvoltarea unor abilități de comunicare, de lucru în echipă, formarea și dezvoltarea unei capacităţii de mediere a conflictelor spontane în şcoală şi în societate.

Diseminarea activităților s-a desfășurat în data de 30 ianuarie 2019, cu ocazia Zilei Internaționale a nonviolenței în școli. Elevii au demonstrat prin desene, poezii, compuneri, afișe, postere, tricouri personalizate că au înțeles  necesitatea unui climat armonios în cadrul şcolii, bazat pe încredere, respect şi corectitudine.

„Nu pot învăța violența, pentru că nu cred în ea.” – Petre Țuțea a fost deviza elevilor, iar activitățile au avut un puternic impact asupra elevilor și părinților.

A consemnat prof. Claudia Țuca – Școala Gimnazială nr.4 Suceava

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s