Mândria de a fi român!

Standard

,,Ţara nu se serveşte cu declaraţii de dragoste, ci cu muncă cinstită şi, la nevoie, cu jertfă.” Mihail Sadoveanu

PoianaMicului1Ziua naţională este o zi deosebită pentru toţi românii, mai ales pentru că ea are o semnificaţie istorică deosebită. Unirea realizată în 1918 este una din cele mai mari realizări istorice ale poporului nostru. Insuflarea dragostei pentru strămoşii noştri, pentru trecutul istoric al poporului nostru,  pentru realizările istorice şi culturale, precum şi pentru personalităţile pe care le-a dat acest popor de la începuturile sale şi până azi, sunt doar câteva din subiectele pe care le abordăm  cu ocazia acestui eveniment. Încă de la grădiniţă copiii trebuie să afle despre istoria şi strămoşii noştri tot la fel cum este obligatoriu ca să-şi cunoască familia: părinţii, fraţii, bunicii, rudele mai apropiate sau mai îndepărtate.

poianamicului2Ziua Naţională este un bun prilej de a aborda astfel de subiecte pe teme de istorie, ocazie cu care insuflăm copiilor sentimente de dragoste şi respect pentru: limba română, ţara noastră, poporul român, strămoşii noştri, pentru obiceiurile şi tradiţiile strămoşeşti, pentru istoria şi eroii noştri, mândria că sunt descendenţii unor oameni curajoşi şi iubitori de neam şi ţară. Cu acest prilej s-a desfășurat la Școala Gimnazială ,,Krystyna Bochenek ”Poiana Micului ,o serie de manifestări   dedicate celor doua evenimente importante: 100 de ani de la Marea Unire si Ziua de 1 Decembrie, denumite sugestiv ,, În zi de sărbătoare”, inițiatorul acestora fiind coord. proiectului, prof. înv. primar, Rotundu Otilia, consilierul educativ și cadrele didactice din unitatea noastră.

Acest proiect a avut ca scop, cunoaşterea unor elemente de istorie, geografie, religie care definesc portretul spiritual al poporului român, stimularea dorinţei de cunoaştere a realizărilor  strămoşilor noştri şi  mândria faţă de trecutul istoric  al acestor meleaguri şi oameni;

poianamicului3Sărbătorirea celor 100 de ani de la Marea Unire, precum și ziua României, a reprezentat pentru toate cadrele didactice din unitatea noastră un prilej de bucurie artistică și un motiv de a împărtăși această bucurie și celor prezenți la acest eveniment: părinți, bunici, reprezentanți ai primăriei, poliției si bisericii care ne-au  fost alături. Încă din grădință, spiritul patriotic este adân  tipărit în sufletul celor mici prin cântec, port, grai și voie bună.

Atmosfera a fost una plină de încărcătură emoționlă, fiind întregită de elvii claselor primare și gimnaziale care, sub îndrumarea cadrelor didactce și a diriginților, ne-au readus în memorie momente importante din istoria națională a poporului român, devenind părtași și purtători ai și tradițiilor românești autentice.

La ceas de sărbătoare , costumul nostru popular a fost purtat cu mândrie de toți cei prezenți la activitate. Bucuria și sclipirea din ochiii copiilor, a făcut ca acest eveniment să fie unul plăcut, încărcat de emoții pozitive, sentimente de  bucurie, prețuire și respect pentru  poporul  român.

În semn de respect, prețuire și iubire pentru țara noastră, toți cei prezenți la acest eveniment si-au lăsat amprenta pe harta României, acolo unde, fiecare a adresat o urare, un mesaj pentru ,,Ziua României” care vor rămâne la loc de cinste.

La mulți ani, România!

Consilier educativ, Tofan Paraschiva, Școala Gimnazială ,,Krystyna Bochenek ”Poiana Micului

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s