Împreună sărbătorim România

Standard

„Împreună sărbătorim România” este un proiect închinat centenarului unirii şi dorinţei noastre de-a face o activitate de amploare implicând elevii de toate vârstele, cadrele didactice de la toate cele cinci şcoli din comuna Vatra Moldoviţei, părinţii şi întreaga comunitate.

DSCN6165Pornind de la ideea ca o clasă gimnazială să „adopte” o clasă mică (clase primare) sau o grupă de grădiniţă şi să lucreze împreună la un program cu o temă aleasă s-au realizat activităţi pe cât de interesante pe atât de frumos îmbinate între gingăşia – inocenţa celor mici şi seriozitatea – responsabilitatea asumată a celor mai mari.

Rezultatul a fost o spectacol de o rară frumuseţe la care au participat mulţi, foarte mulţi părinţi, bunici, rude, vecini, prieteni, cu toţii dornici să simtă şi să trăiască un moment viu, adevărat, emoţionant.

DSCN6063A fost o îmbinare reuşită de momente artistice: „Şezătoare în Bucovina”, „Hora la români”, „Iubim România de la mic la mare”, „Moş Ion Roată şi unirea”, „Pe-al nostru steag”, „Unirea în muzică şi culoare”, „La mulţi ani , România” şi prezentări de proiecte: „100 de ani de literatură în România”, „Mari inventatori români”, „Călător în Bucovina”, „Mari sportivi români”, „Oameni de cultură”, „Prispa bucovineană”.

A fost o bucurie să vedem copii de grădiniţă dansând hora cu cei de clasa a VIII a, copii care au recitat, cântat şi dansat împreună, părinţi tineri şi bunici înţelepţi purtând costume populare şi aplaudând cu foc toate momentele, cântând împreună Imnul României sau lăcrimând cu emoţie la sunetele de toacă ce au marcat începutul spectacolului.

Prof. Huţuleac Tudoriţa – consilier educativ, Şcoala Gimnazială Vatra Moldoviţei

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s