100 de ani  în 100 de cuvinte

Standard

„Pe-al nostru steag e scris unire” era acum  un secol credința românilor, care au dorit ca întreaga suflarea românească  să trăiască împreună, într-un singur stat, ROMÂNIA.

Foto 1Pornind de la acestă idee, în anul Sărbătoririi Centenarului Marii Uniri, elevii de la cercul Cenaclu literar/ Teatru, profesor coordonator Alina Șandru, din cadrul Palatului Copiilor Suceava au desfășurat activitatea intitulată ,,100 de ani  în foto-3.jpg100 de cuvinte”.

S-a pus accentul pe ideea, că Marea Unire este un  moment remarcabil şi unic în istoria naţiunii noastre , cu implicaţii majore în devenirea românească a ultimului secol.

Împărțiți în trei echipe cu nume simbolice: Țara Românească, Moldova și Transilvania, au scris fiecare un număr stabilit de cuvinte frumoase românești. Fiecare echipă a prezentat și, în urma unei selecții a fost redactată lista finală.

A doua parte a cursului a presupus completarea unui rebus pe aceeași temă.

Marea Unire reprezintă o sursă de inspirație națională, culturală şi emoţională.

Prin derularea acestei activități au fost urmărite mai multe aspecte, cum ar fi: dezvoltarea în rândul elevilor , a competențelor de interpretare, înțelegere și valorificare a a evenimentului celebrat, stimularea interesului pentru lecturi care tratează acestă temă,îmbogățirea cunoștiințelor culturale și sprituale, promovarea unor atitudini civice și, nu în ultimul rând, dezvoltarea sentimentelor de apreciere, de patriotism, de dragoste pentru valorile autentice românești: patrie, grai, popor.

Voia bună și interesul elevilor au fost notele dominante ale activității.

În final, toți ne-am declarat mândri că suntem români și onorați de a celebra 100 de ani de la Marea Unire. (Alina Șandru – Palatul Copiilor Suceava)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s