Parteneriat în educația pentru mediu

Standard

Simpozionul național „Parteneriat în educația pentru mediu”, aflat la a XX-a ediție,  se desfășoară sâmbătă, 29 septembrie 2018, la București, fiind coordonat de prof. dr.Cornelia Dincă, președintele Centrului Carpato Danubian de Geoecologie

Scopul întâlnirii îl constituie prezentarea celor mai bune practici în promovarea programelor de educaţie pentru mediu.

Specialişti şi practicieni din domeniul educaţional vor avea posibilitatea de a împărtăşi experienţe referitoare la dezvoltarea abilităţilor practice şi dobândirea competenţelor privind implementarea programelor CCDG şi a rezultatelor obţinute de către cei care promovează acest tip de educaţie.
Principalele momente ale seminarului vor fi dedicate pentru:
• acordarea Steagului Verde unităţilor şcolare evaluate în anul şcolar 2017/2018;
• acordarea premiilor pentru concursurile naţionale organizate;
• acordareacCertificatelor de participare la programele „EcoŞcoală”, „Tineri reporteri pentru mediul înconjurător”, Campania „LitterLess”, „Să învăţăm despre pădure”, Eco-Fotografia Anului, Proiectul Mănâncă responsabil.
• exprimarea opiniei invitaţilor cu privire la acţiunile pe care le întreprind în vederea formării conştiinţei tinerilor pentru un mediu curat şi sănătos.

La eveniment participă președintele Fundaţiei de Educaţie pentru Mediul Inconjurător (FEE), ce reuneşte 81 de organizaţii din 68 de ţări, doamna Lesley Jones, prof. univ. dr. Maria Pătroescu – Preşedinte de Onoare CCDG, Marisanda Pîrîianu, Director, Direcția Accesare Fonduri Externe, Ministerul Mediului,  Dr. Dana (Oprea) Constantin – Facultatea de Geografie, Universitatea din București, coordonatori ai programelor și proiectelor de educație pentru mediu, coordonatorii zonali, inspectori școlari, directori ai agențiilor de mediu.

Inspector școlar prof. Tatiana Vîntur, coordonator al proiectelor de mediu, județul Suceava

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s