Let`s do it Romania! – 2018

Standard

 „Ziua Națională de Curățenie 2018” este un eveniment organizat de Asociația Viitorul în Zori, cunoscută și sub numele de “Let’s Do It, Romania”!” .

În cele cinci ediții desfășurate, începand cu anul 2010,  s-au strâns 25.000 de tone de deșeuri și au fost mobilizați aproximativ 1.400.000 de voluntari, dintre care 800.000 tineri, 400 de companii, 1900 de primării.

Anul acesta proiectul se va realiza și în context global în 150 de țări, sub numele “World Cleanup Day”. Astfel, pe 15 septembrie 2018, ne propunem să mobilizăm 5% din populația planetei pentru a curăța deșeurile de pe toată suprafața Pământului într-o singură zi. În România, acest obiectiv se traduce prin mobilizarea a 1 milion de cetățeni, participanți în cadrul proiectului.

Până în acest moment proiectul se bucură de sprijinul următorilor actori instituționali: Ministerul Educației Naționale, Ministerul Apelor si Padurilor, Ministerul Turismului, Jandarmeria Română, Administrația Națională a Penitenciarelor, Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Apărării Naționale, Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, Uniunea Națională a Consiliilor Județene din România, Asociația Municipiilor din România.

Pentru a inscrie o scoala sau un grup de elevi in acest proiect puteti opta pentru una dintre urmatoarele variante:

 1. Varianta online:
 2. Accesati www.letsdoitromania.ro.
 3. Butonul “Ma inscriu”
 4. Va inregistrati/Logati
 5. Accesati meniul din stanga “Coordonez o organizatie care participa la curatenie”
 6. Apasati butonul albastru “Adauga o organizatie”
 7. Selectati campul “scoala” si completati celelalte campuri cu datele corespunzatoare si numarul aproximativ de participanti
 8. In urmatoarea perioada veti primi un mail din partea noastra care va cuprinde pachetul de documente necesare pentru a fi completate in vederea participarii la Ziua de Curatenie de catre elevi sau reprezentanti.
 9. Varianta offline:
 10. Transmiterea intentiei de a participa insotita de urmatoarele  informatii: Numele persoanei de contact, Numele institutiei,  Judet, Localitate, Numar de telefon, Adresa mail, Numar aproximativ de personae, participante.
 11. Acestea vor fi transmise pe mail la adresa coordonatorilor judeteni, avand in cc. adresascoli@letsdoitromania.ro . Acestea sunt disponibile in documentul care contine datele de contact ale coordonatorilor judeteni LDIR.

Pentru participarea la eveniment cu un grup de elevi trebuie intocmite urmatoarele documente:

 1. Acorduri parentale pentru minori (pana in 16 ani)  – pot fi semnate in format individual sau sub forma de tabel
 2. Declaratie pe proprie raspundere a profesorului care are in supraveghere un grup de minori
 3. Contracte de voluntariat pentru elevii cu varsta peste  15 ani
 4. Instructajul SSM semnat.

Profesorii participanti din cadrul scolii vor primi adeverinte pentru participarea si mobilizarea elevilor in cadrul acestui eveniment, iar elevii vor primi diplome de participare. Acestea vor fi transmise unitatilor de invatamant participante de catre coordonatorul judetean

Pentru a intra in posesia sacilor si manusilor va rugam contactati coordonatorii judeteni.

In acest link gasiti documentele necesare a fi completate inainte de actiune si Ghidul de organizare al actiunii pentru unitatile de invatamant participante: https://letsdoitromania.ro/documente-organizare-participare-scoli-la-ziua-de-curatenie-nationala/

Mesaj transmis de Asociația Viitorul în Zori

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s