Şcoala de vară… la șotron

Standard

S-a încheiat și a V-a ediție a Școlii de vară la … șotron.

Activități de acoperire a timpului liber: 10 activități de nota 10

Locație: Școala Gimnazială „Jean Bart” Suceava.

Timp:  trei săptămâni din vara 2018 în desfășurare

vara-3.jpgVoluntari la săriturile șotronului verii:  elevi și cadre didactice

Am sărit prin timpul verii și al vacanței, prin activități relaxante și creative. Au fost experiențe cu elevi care doresc să continue școala vara. E dor de activitate.

Responsabili: director prof. Alionte Gabriela, coordonatori: prof. Ilciuc Lăcrămioara și prof. Ceornodolea Gabriela, plus echipa de voluntari

Antrenament: experiență de proiect, activitate, echipă

Lățimea distribuției: Au fost trei săptămâni pline de împletită activitate și relaxare, de căldura prieteniei, comunicării și creativității

Achiziții: țesătură fină de prietenie, curaj, îndemânare și atitudine pentru cei implicați.

Jucăuș timp! Și uite așa, am lucrat sub acoperirea verii și a matematicii altfel, am fiert în vulcanii științei în laborator și am cusut și împletit: fire de prietenie, de îndemânare și de timp frumos, am cântat și dansat pe val de lumină și căldură, printre stropii uriași ai ploilor trecătoare din vara acestui an.

Bonusul verii: relaxare, antrenament, efort și … certificare.

„Şcoala de vară… la șotron” este un proiect care se înscrie în aria proiectelor personalizate care s-au desfăşurat în şcoală, o permanență a şcolii noastre. Ţinând cont de specificul local al comunităţii, care se regăseşte în profilul copilului şcolii noastre, bazându-ne pe entuziasmul curiozităţii caracteristic vârstei şcolarilor, luând în considerare propunerile şi aşteptările formulate de copii, am propus, prin acest proiect, activităţi care să-i ţină aproape de şcoală, să le ofere o alternativă valoroasă în petrecerea plăcută şi instructivă a vacanţei, nu doar pe parcursul timpului petrecut în cadrul proiectului ci, mai ales, pentru cel petrecut mai apoi acasă, cu grupul de prieteni, colegi, vecini, rude sau chiar individual.

Copiii au învățat să descopere împreună, să comunice, să se organizeze, să respecte reguli, să avanseze propuneri, să aibă încredere în sine şi, mai ales, să se bucure împreună. Experienţele de grup încheagă prietenii, dărâmă barierele prejudecăţilor.

Pe aripi de vacanță vine și timpul liber. Pentru ce? Pentru tablete, telefoane, calculator etc.? Jocuri interminabile, energofage de timp liber al copilăriei? Nu! Decât vacanță conectată la tabletă mai bine școală de vară! Decât messenger, mai bine strângeri de mână, jocuri de cunoaștere, echipă. Decât salturi la jocurile de la calculator cu taburi, mai bine un șotron cu activități relaxante, un alt mod de a  sări prin timpul liber al vacanței.

Prin acest proiect şcoala este un altfel de loc pentru o altfel de învăţare în această perioadă. Este o nouă experienţă și nu oricum, e una plăcută!

Prof. Ilciuc Lăcrămioara

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s