Europa de mâine – premii naționale

Standard

În perioada 8 – 12 iulie 2018 a avut loc la Băișoara-Cluj Concursul Național Europa de mâine – Aplicaţie a Programului de Educaţie pentru Cetăţenie Democratică, etapa națională pentru echipajele de gimnaziu și de liceu.

Competiția a fost organizată de Ministerul Educației Naționale și a avut ca participanți elevii echipajelor din 10 județe ale țării, ca urmare a preselecției proiectelor realizate la nivel județean.

La secțiunea gimnaziu echipajul Școlii Gimnaziale Corocăiești a fost alcătuit din Apetrei Alina, Balan Andreea, Logofătul Miriam și Petrescu Alexandru fiind coordonați de  profesor Dobrea Luminița.

37101782_10212014126252443_3294231274557800448_nConcursul s-a desfășurat pe perioada a trei zile în care echipajele au prezentat un rezumat al scenetei pregătite pentru etapa județeană și au participat la  ateliere care au avut ca temă ilustrarea prevenirii violenței de gen și efectele prevenirii prin alte metode decât scenariul. A fost o provocare care i-a determinat pe elevii suceveni să găsească cât mai multe metode: organizarea unui marș, metodă specifică educației nonformale Biblioteca vie,  în cadrul căreia elevii au interacționat cu publicul, realizarea unui imn și a unui spot publicitar și, nu în ultimul rând, realizarea unei miniexpoziții cu desene și postere.

„Suntem fericiți că am obținut premiul al II-lea la un concurs atât de important și că am avut oportunitatea de a lega prietenii frumoase cu elevii și profesorii din celelate județe participante. A fost o experiență de neuitat din care am avut foarte multe de învățat.ˮ, a mărturisit doamna profesor coordonator.

37076681_10215342643055244_1766788441351127040_nLa secțiunea liceu, județul Suceava a fost reprezentat de echipajul Colegiului Silvic „Bucovina” C – lung Moldovenesc, elevii Latiș Georgiana, Andronicescu Ioana-Mioara, Zbranca Dumitru-Lucian, Badale Eduard, coordonați de profesor Buburuzan Dana. Tematica prevenirii violenței de gen a fost abordată artistic, printr-un „reality show”, într-o manieră complexă, sensibilă care a implicat factorii responsabili să ofere sprijin într-o situație de abuz emoțional.

Mențiunea obținută a răsplătit munca în echipă și  abordarea creativă a conținutului tematic oferind posibilitatea unei experiențe importante pentru alte proiecte extrașcolare, într-o problematică de actualitate a violenței de gen, insuficient conștientizată în societate”, a spus coordonatorul echipajului de liceu, prof. Dana Buburuzan.

„Activitățile propuse de ambele echipaje se vor regăsi în planul operațional de prevenire a violenței în mediul școlar, în particular a violenței de gen, în cadrul Campaniei județene RESPECT, a Săptămânii Nonviolenței în mediul școlar și în cadrul Concursului „Plus armonie, minus violență”, cu scopul conștientizării  existenței discriminării de gen și a violenței de gen, precum și a diminuării efectelor acestora în plan individual, social, familial și educațional”, a adăugat inspector școlar pentru educație permanentă , prof. Tatiana Vîntur.

Tatiana Vîntur – IȘJ Suceava

 

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s